02 / 05 / 2024

Selçuk Geçer'den herkesi korkutan dolar tahmini

Selçuk Geçer'den herkesi korkutan dolar tahmini

Dolar kurunun daha önce 17.50 bandını kıracağını belirten Geçer, daha sonra dolar kurunun 18 TL bandını aşacağını kaydetti. Kasımda ise 25 TL olacağını ifade etti.



Geçer, ayrıca yükselen mazot fiyatlarına ilişkin "Bu ülkede benzin 27 liraysa anlayın ki döviz de oraya gidecek. Türkiye'deki fiyatlara bakınca aslında doların 20 liranın üzerine çıktığını gösteriyor" dedi.

Dolar/TL salı gününe 17.32’nin üzerinde başladı.

Piyasalarda dikkatler geride bıraktığımız hafta FED'in faiz kararındaydı. FED piyasa beklentilerini karşılar şekilde politika faizini 75 baz puan artırdı. Fed’in faiz hamlesiyle beraber dolar endeksi geçen hafta 105 seviyesinin üzerine çıkarak 20 yılın zirvesine oturdu. 

Dolar endeksi bu hafta ise aşağı yönlü bir yol izliyor. 6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi 104.350 seviyesinde hareket etmekte. ABD 10 yıllık tahvil faizi yükseliş kaydederek yüzde 3.286 seviyesinde bulunuyor. 

Selçuk Geçer den herkesi korkutan dolar tahmini

Para politikaları ve ekonomik hareketlere ilişkin belirsizliklerin dünya çapında dolar talebinin güçlü kalmasını sağladığını aktaran uzmanlar, Powell'ın bugün ve yarın Senato'ya sunacağı yeni raporu ve Fed'in yol haritasına ilişkin sözle yönlendirmelerinin piyasalarda hareketliliği artırabileceğini ifade etti.

Analistler, bugün Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarının da gündemde bulunduğunu, veri gündeminde ise Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksinin ön plana çıktığını belirterek, teknik açıdan dolar endeksi için 105'in üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 105,8'in direnç, 103,9'un ise destek olarak izleneceğini sözlerine ekledi.

Editörün Notu: Bu haber 22 Haziran 2022, saat 21.34'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 35 kuruş, euro 18 lira 39 kuruş, altının gramı ise bin 28 lira 52 kuruş değerindedir.

Dış ekonomide flaş işbirliği

Altında yatırımcıları endişelendiren gelişme

Ekonomist Şirin Sarı'dan altın yatırımcılarına kritik uyarı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön