30 / 04 / 2024

Setup İnşaat Sırbistan'dan sonra Avrupa'ya açılacak!

Setup İnşaat Sırbistan'dan sonra Avrupa'ya açılacak!

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 155 milyon Euro'luk yatırımla Sky Garden projesini inşa eden Setup İnşaat Avrupa'ya da açılacak..



Setup İnşaat, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 155 milyon Euro'luk yatırımla Sky Garden projesini inşa ediyor. Gianfranco Ferre L.L.C markasının ilk gayrimenkul projesini Sırbistan'da hayata geçiren şirket, bu marka ile Avrupa ülkelerine açılacak.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, Uluslararası yatırım, finans yönetimi, gıda, tekstil ve güvenlik alanlarında hizmet veren Setup Yatırım'ın grup şirketlerinden Setup inşaat, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a 155 milyon Euro'luk inşaat yatırımı yapıyor. Belgrad'ın en planlı ve en hızlı gelişen ilçesi New Belgrad'da yer alan Sky Garden projesi, 10 katlı 3 blokta yeralan 754 konut ve 31 ticari birimden oluşuyor.

Haziran ayında Sırbistan'da satışa sunulacak olan projede konutların fiyatı 75 bin Euro'dan başlayacak. İki etaptan oluşan projenin ilk etabı Haziran 2020'de teslim edilecek. Proje kapsamında ünlü İtalyan markası Gianfranco Ferre L.L.C ile işbirliği yapan Setup inşaat, bu marka ile Avrupa ülkelerine açılma planları da yapıyor.

Setup Yatırım Eş Başkanı Gökhan Tosun, Ferre ile yapılan anlaşma kapsamında, Ferre Residence'ın Ferre'nin tasarımcıları tarafından tasarlanacağını belirtiyor. Tosun, Ferre'nin isim haklarını elinde bulunduran firmanın Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde arazilerinin bulunduğunu ve kendileriyle başka projeler de üretmek istediğini söylüyor. Gökhan Tosun, Doğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Rusya ve Azerbaycan gibi ülkelerde de projeler geliştirebileceklerini vurguluyor.

YATIRIMLARA DEVAM

Ulusal ve uluslararası arenada önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Gökhan Tosun, turizmden teknolojiye, perakendeden inşaata kadar birçok alanda faaliyet gösteren şirketlerinin küresel boyutta büyüdüğünü söylüyor. Farklı sektörlerde birden fazla yabancı ortaklıkları olduğunu da .dile getiren Tosun, "Şirketlerimiz 2017 yılını 405 milyon dolar ciro ile kapattı. Setup Yatırım olarak, bu yıl 480 milyon dolarlık yatırım potansiyelimiz var. Yatırımlarımıza yurtiçi ve yurtdışında artırarak devam edeceğiz" diyor.

Akıllı şehirler konusunda çeşitli çözümler sunduklarını söyleyen Gökhan Tosun, akıllı bisiklet uygulamaları, kavşak kontrol sistemleri, trafik elektronik denetleme sistemi çözümleri ve cali çenter hizmetleriyle sektörde daima tercih edilen firma olmayı hedeflediklerini belirtiyor.


Hem ihracat hem de istihdam


Sırbistan'a ilk yatınınım yapacak olan Setup.,inşaat„inşaatta kullanılacak malzemeleri de Türkiye'den götürecek. Setup Yatını Eş Başkanı Umut Ekşi, Sky Garden projesinin Sırbistan'da alanında hayata geçirilen ilk ve en büyük Türk yatınmı oldpğı^u vurguluyor. Sky Garden projesini inşa ederken yatırım tutanhin 100 milyon Euro'sunu ihracata ayıracaklarını belirte "Projemizi üç yılda tamamlayacağız, inşaatı yaparken malzemelerinin çoğunu Türkiye'den temin edeceğiz. Bunun yanı sıra Türk işçilerini de Türkiye'den Sırbistan'a getireceğiz.

Yurtdışında gerçekleştireceğimiz bu proje ile ülkemizin istihdamına da katkı sağlayacağız" diyor.


 


Geri Dön