01 / 09 / 2024

Seyrantepe krizi TOKİ ile çözülecek

Seyrantepe krizi TOKİ ile çözülecek

İşçilerin kazan kaldırdığı Seyrantepe için TOKİ Başkan Yardımcısı, Işın Çelebi, Eren Talu ve Dubaili ortaklar, devl



Kullanım hakkı 49 yıllığına Galatasaray'ın olan Seyrantepe'deki stadın yüklenicisi Eren Talu, işçilerin kazan kaldırdığı maaş krizinin ardında yatan nakit sıkışıklığını Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) temliğinin devlet bankalarınca tanınmamasına bağladı. İşler zora girince  TOKİ  de bankaların kolay finansman sağlaması için sistemde yenilik kararı aldı.

"PARASINI GERİ ÖDERİZ"

işçilerin paralarını ödeyen Talu, "Bu noktaya gelinmesinin bir sebebi de devletin stadına devletin TOKİ'sinin temliğine devletin bankasının kredi vermemesi" dedi. Talu, ortakların anlayışlı yaklaşım beklediklerini belirterek, "İnşaatın yüzde 15'i tamamlanınca TOKİ'den temlik aldık ama bankadan 50 milyon dolar kredi vermediler. Durum, ortakları düşündürdü. Olay bu noktaya gelince parayı verdiler; keşke böyle olmasaydı" dedi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise sorunu kalıcı çözüm bulmak için TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, Galatasaray Yöneticisi Işın Çelebi, Eren Talu ve yabancı ortaklarının dün toplantı yaptığını söyledi. Bayraktar, temlik konusunu şöyle açıkladı:"Halk Bankası kredi vermedi. Çünkü Talu'ya verdiğimiz arsa karşılığı olduğundan dayanıksız bir temlik. Mecidiyeköy'ü yapmadan işini feshetsek bile stadyuma yapacağı 200 milyonluk yatırımı geri ödeyeceğimize, kredi bedelinin buradan karşılacağına dair bir ekleme yapmayı düşünüyoruz."

Habertürk


Geri Dön