19 / 05 / 2024

SGK emekli olamayanlara toplu para iadesi yapacak! Milyonlara müjde!

SGK emekli olamayanlara toplu para iadesi yapacak! Milyonlara müjde!

Sigortalılık süresi ve yaş şartlarını sağlamasına rağmen eksik primleri sebebiyle emeklik hakkından faydalanamayan vatandaşlar emekli geri ödeme ile bu imkana kavuşuyor. Peki nasıl oluyor? İşte ayrıntılar..



Emekli Geri Ödemesi Kimlere Yapılır?

Sigortalılık süresi ve yaş şartlarını sağlamasına rağmen eksik primleri sebebiyle emeklik hakkından faydalanamayan vatandaşların bu uygulama dahilindeki hak sahiplerinin doğrudan faydalanması mümkündür.

Fakat kişinin hayatını katbetmesi durumunda bu haktan yasal mirasçılar faydalanmaktadır. Ölen vatandaşın yakınlarının bu haktan faydalanması için dul ve yetim maaşı almaması şartı bulunmaktadır.

SGK emekli olamayanlara toplu para iadesi yapacak! Milyonlara müjde!

SGK toplu geri ödemenin gerçekleşmesi için hak sahipleri veya kişinin yakınları Sosyal Güvenlik Kurumu'na dilekçe ile başvuru yaptığı takdirde koşullar sağlanıyor ise geri dönüş alabilecek.

Emekli geri ödeme sorgulama nereden yapılır

"Emekli geri ödeme sorgulama işlemleri için, e – Devlet üzerinden Sosyal
Güvenlik Kurumu (SGK) Toptan Ödeme Talebi sayfası üzerinden yapılabilmektedir. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi" söz konusu işlem gerçekleştirilebilir .

Emeklinin maaşı yeniden şekilleniyor! En az 1.250 lira zam!

Emekli maaş ve ikramiyesine zam geliyor! 790 TL ile 840 TL arasında!

Bütün emeklileri ilgilendiriyor! 2.500 lira hesaplara geçiyor!

Emeklilere sevindiren haber! Şubat'ta 2.700 TL verilecek!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön