30 / 04 / 2024

Emekli olamayanlara toplu para sürprizi! Birikmiş paranızı hemen alın!

Emekli olamayanlara toplu para sürprizi! Birikmiş paranızı hemen alın!

EYT’den emekli olamayan kişilere toplu para imkanı doğdu. Emekli olamayan vatandaşlar ödenmiş primlerini toplu ödeme olarak geri alabilecek.



EYT yasası çıktı fakat emekli olabilen kadar emeklilik hakkını elde edemeyen de çok sayıda kişi var. Sosyal Güvenlik Kurumu, EYT genelgesiyle, EYT’den yararlanamayanlara toptan ödemesi (prim iadesi), prim borçlanması, birden fazla sosyal güvenlik kurumu çerçevesinde çalışanlar konusuna açıklık getirdi.

EYT’yle emekli olamayanlar ise isterlerse ödenmiş primlerini toplu ödeme ile geri alabilecek. Fazladan yapılan borçlanma ödemeleri de bu doğrultuda değerlendirilecek.

Genelgeye göre, resen emekli edilen kamu personeli de EYT’den yararlanabilecek. Borçlanmayla ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayan vatandaşlara toptan ödeme yapılacak. Hizmet borçlanması ile isteğe bağlı sigorta primleri de aynı çerçevede değerlendirilecek.

#resim2>

EMEKLİ OLMAK İÇİN SÜRESİ YETMEYENLER

Edinilen bilgilere göre; Askeri memur, subay, gedikli erbaşlar hakkında ahlak noktasında hüküm, yetersizlik, disiplin sebebi ile veya askeri mahkemelerce verilecek kararlar üzerine yasanın yayımlandığı 3 Mart ve sonrasında işten ayrılınılması halinde emeklilik hakkında yararlanabilecek.

Bu çerçevedeki kadın ve erkek personelde 25 sene hizmet koşulu aranacak. Hizmet süresi 25 seneden az olan çalışanlar için toptan ödeme işlemi (prim iadesi) gerçekleştirilecek.

İşte detaylar...


Geri Dön