05 / 05 / 2024

SGK, Kocaeli’nde arazi satacak!

SGK, Kocaeli’nde arazi satacak!

Kocaeli ili, İzmit ilçesinde bir adet arazi satışı yapılacak. Araziyi, Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde bağlı İzmit Sosyal Güvenlik Merkezi’nin satacağı öğrenildi.



İzmit Sosyal Güvenlik Merkezi, İzmit’te bir adet arazi satacağını duyurdu. Açık artırma yoluyla satılacak arazi için 11 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 10.00’da ihale düzenlenecek.

Tarla vasfındaki arazinin büyüklüğünün 2 bin 602 metrekare büyüklüğünde, 143 nolu ada ve 29 nolu parsel üzerinde yer aldığı açıklandı.

SGK, Kocaeli’nde arazi satacak!

İLAN DETAYLARI

Arazinin teminat bedelinin 127 bin 500 TL ve muhammen bedelinin ise 1 milyon 700 bin TL olduğu paylaşıldı. Bu kapsamda, arazinin metrekare bedelinin 655 TL ve geçici teminat bedelinin ise muhammen bedelin yüzde 7,5 kadarı olduğu kaydedildi.

DOSYA NO: 2011/18128 İCRA SATIŞ SERVİSİ
SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULÜN;
TAPU KAYDI: Kocaeli İli, Körfez İlçesi, Şemsettin Köyü, 143 ada, 29 parsel üzerinde kayıtlı, 2.602,52 m² yüz ölçümlü tam hisseli  tarla nitelikli taşınmazdır.
ÖNEMLİ ÖZELLİKLER: Körfez Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde ekspertizce yapılan araştırmada, sözkonusu parselin 1/25.000 ölçekli Uygulama İmar Planı kapsamınsa, diğer tarım alanında kaldığı ve kadastro yoluna cephesi olmadığı için yapılaşma izninin olmadığı rapor edilmiştir. Komşu parsellerden yol geçiş hakkı alınması halinde 18.05.2007 tarih, 379 sayılı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile onaylanan, 1/25000 ölçekli nazım imar planında mutlak tarım alanında kalacağı ve Kocaeli tarım ve Orman Müdürlüğü'nün de görüşü alınarak emsal: 0,30 tarımsal yapı (ahır, ambar, kümes gibi) 2 kat imarlı olacağı, yodan 10,00 m, komşu parselden, 5,00 m çekme mesafesi uygulanacağı belirtilmektedir. Satışa konu taşınmaz Kuzey Marmara Otoyoluna yakın konumda olup çevresinde benzer yapıda tarla nitelikli taşınmazlar bulunmaktadır. Konu taşınmaz topografik olarak düz, geometrik olarak amorf yapıdadır. Değerleme günü itibariyle taşınmaz üzerinde herhangi bir yapı bulunmamakta olup doğal bitki örtüsü bulunmaktadır. Kadastral yolu, elektrik ve suyu bulunmamaktadır.
GAYRİMENKULUN DEĞERİ
Taşınmazın fiyatı emsal araştırması ve değerlendirmesi sunucunda m²’si 655,00₺ olacağı kanaatine varılmıştır.
Taşınmaz değeri: 2.602,52 m²  x 655,00₺ /m²  =  1.704,650,60₺  ~  1.700.000,00₺
Muhammen bedel: 1.700.000,00₺ (%7,5 teminat bedeli 127.500,00₺)

SGK, Kocaeli’nde arazi satacak!
SATIŞ ŞARTLARI:  
1-1.Artırma 11.12.2023 tarihinde, saat 10.00-10.05 ’de, Cumhuriyet Mah. Karayolu Sok. No:35 İzmit adresinde, İzmit Sosyal Güvenlik Merkezi, Zemin (giriş) Kat, 17 Ağustos Toplantı Salonunda, yapılacak, muhammen bedelinin açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmada tayin edilen zamanda gayrimenkulün üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel rayiç bedelin  % 75’ini bulması gerekir. Şayet amme alacağına rüçhanlı olan diğer alacaklar bu gayrimenkul için temin edilmiş ise artırma bedelinin bu suretle rüçhanlı olan alacakların tutarından fazlaya çıkması ve yapılmış ve yapılacak masrafları da karşılaması şarttır. Arttırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla, 18.12.2023 tarihinde aynı yer ve saatte ikinci artırma yapılacaktır. İkinci arttırmada teklif edilen bedelin rayiç bedelin %50’ını bulması şartıyla (takip masrafları ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla)   en çok arttırana ihale olunur. Şu kadar ki; birinci arttırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci arttırmada 6183 Sayılı Yasanın 94.maddesi gereğince birinci arttırmadaki şartlar aranacaktır. (İlk arttırmaya girip teminat yatırıp teklif verilmez ise veya ilk arttırmaya katılım olmaz ise ikinci arttırma tekrar %75’den açılacaktır.)
2- Arttırmaya iştirak edeceklerin gayrimenkulün arttırmaya esas rayiç değerinin  %7,5 teminat tutarının, 6183 Sayılı Kanunun 10. Maddesinin 1 ila 4.fıkrasında belirtildiği şekilde nakden veya süresiz kesin banka teminat mektubu olarak Müdürlüğümüz icra satış servisine satıştan önce vermeleri zorunludur.
3-Satış peşin para ile yapılır.   Alıcının talebine binaen 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
4-Resmi ihale pulu, damga vergisi, tapu alım satım harcı ve masrafları, tellaliye resmi, %20 KDV ve gayrimenkul teslim masrafı alıcıya aittir.
5-Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.
6-Pey ipotekli borç göz önüne alınmadan sürülür. Ancak gayrimenkulün rehin suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilemez. Satış bedelinden tercihen ödenir. Müeccel olup alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.
7-İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle 15 gün içinde Müdürlüğümüz İcra Satış Servisine bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
8-Gayrımenkulün kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı feshedilir. Ve gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile satışa çıkarılır. Bu artırmada ilgililere her hangi bir tebligat yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arsındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükmüne göre SGK İzmit Merkez Müdürlüğünce tahsil olunur.
9-Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği SGK İzmit Merkez Müdürlüğü İcra Satış servisinde açık olup, masrafı verildiğinde bir örneği gönderilebilir.
10- İşbu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililere ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olacağı ilan ve tebliğ olunur.
11-Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, bilgi almak isteyenlerin 2011/18128 sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüz İcra Satış Servisine başvurmaları ilan olunur.

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin şoke eden açıklama!

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!


Geri Dön