09 / 05 / 2024

SGK, SSK, Bağkur, emekliye son dakika şoku! SGK harekete geçti: Cezası çok ağır! Polis hemen SGK'ya bildiriyor!

SGK, SSK, Bağkur, emekliye son dakika şoku! SGK harekete geçti: Cezası çok ağır! Polis hemen SGK'ya bildiriyor!

SGK, SSK, Bağkur, emekli, dul ve yetim milyonlarca kişiye son dakika şoku geldi. Resmi olarak açıklanan detaylara göre, hem annesi hem babasından yetim aylığı alanlar emekli olduklarında bir maaşları kesiliyor. 



İşte o sorulardan bir tanesi...

Mert Bey, 1990 yılında evlendim ve eşimi 2002 tarihinde kaybettim. O tarihte tarafıma dul aylığı bağlandı. 2007 yılında tekrardan evlendim ve o eşimi de 2015 yılında kaybettim. 2015 Yılından itibaren dul aylığı alıyorum ancak eski eşimin dul aylığı daha fazlaydı, eski eşimin aylığına müracaat edebilir miyim ya da ikisini bir alabilir miyim? 

SGK, SSK, Bağkur, emekliye son dakika şoku! SGK harekete geçti: Cezası çok ağır! Polis hemen SGK ya bildiriyor!

Vatan gazetesindeki yanıt şu şekilde:

Öncelikle acı kayıplarınız için başsağlığı diliyorum. Vefat etmiş olan iki eşinizden aynı anda dul aylığı alamazsınız ancak aylıklar arasında tercihte bulunabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz SGK merkezine müracaat ederek mevcutta bağlı olan aylığınızın durdurulmasına ilişkin ve eski eşinizin bilgilerini girerek yeniden dul aylığı bağlanmasına ilişkin iki dilekçe vermeniz gerekecektir.

Diğer soru ve yanıt şu şekilde:

Soru: Ben bir kurumsal firmada çalışıyorum, geçtiğimiz yıl enişteme şirket arabasını verdim ve oda asayiş uygulamasına girmiş. Emniyet kemerinden dolayı ceza yazılmıştı, bunu ödedik. Şimdi işyerine SGK’dan ayrı bir ceza gelmiş, eniştemin bilgileri yazıyor. Sigortasız çalıştırmadan, geriye dönük belgelere kadar istemişler. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Ceza çok yüksek, eniştem kendi firması olan biri, çok saçma durumdan başımıza böyle bir şey geldi.

Yanıt: Son dönemlerde şirket araçları ve ticari araçların yol denetimlerinde ortaya çıkan bu durum şirketlere ciddi idari yaptırımlar ve mağduriyetler yaratmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimler sırasında şirketlere ilişkin araçları ve denetim esnasında tespit edilen şoförleri SGK kadim servisine bildirmektedir. Aslında SGK’nın gelen bu mucipleri incelerken araçta tespit edilen kişinin sigortalılık durumunu veya şirketle olan bağını gözeterek veya inceleyerek ceza göndermesi gerekiyor. Ancak idari yaptırımlar hemen uygulanıyor. Şirketiniz durumu özetler bir itiraz yazısıyla itirazda bulunabilir, kişinin mevcut durumda işletme sahibi olduğunu belirtebilir. Kişiyle ilgili başka muvazaalı bir durum yoksa gönderilen cezalar iptal edilmesi gerekiyor.

Memur ve emekliye son dakika çift maaş müjdesi geldi! SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler hemen alıyor! Çift maaş nasıl alınır?

Bayram ikramiyesini az bulan emekliye büyük müjde şimdi geldi! SGK-SSK ve Bağkur’lu emeklilere 2 bin 500 TL nakit para!

Emekliye 1.100 TL ikramiye ödemesi daha verilecek! Emeklilere büyük müjde geldi! Maaş hesaplarına yatıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön