17 / 05 / 2024

SGK Uzmanından çarpıcı yorum! Memura yüzde 35-45 arası zam gelebilir!

SGK Uzmanından çarpıcı yorum! Memura yüzde 35-45 arası zam gelebilir!

Açıklanması beklenen enflasyon verileri memurdan emekliye ücretli kesimin zam oranında belirleyici olacak. Peki en düşük emekli aylığı kaç TL’ye çıkacak? Memur zammı hangi oranda gelecek? İşte SGK Uzmanı isimden çarpıcı değerlendirmeler…



5 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon rakamlarını 5 Temmuz 2023 tarihinde kamuoyuna açıklayacak.

Açıklanan rakamlara göre, maaşlara yapılacak yeni zam oranları belirleneceği için pek çok emekli ve çalışan bu verileri merak ediyor. En düşük emekli maaşının seçim öncesinde 2 bin lira yükseltildiğini ve 7 bin 500 liraya çıkarıldığını hatırlatan Muhammet Bayram,  bu rakamın son gelişmelerle birlikte 10 bin lirayı bulabileceği tahminin paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memurlara yönelik 22 bin lira olarak açıkladığı maaş zammının diğer kadrolarda aynı oranda yapılmayacağını öngördüğünü belirten Bayram, şöyle devam etti:

“ Pek çok emeklimiz, burada merakla bekleyişini sürdürüyor. Ara bir dönemde Mart ayında en düşük emekli maaşının 5500 TL’den 7 bin 500 liraya yükseltilmesi durumu olmuştu. Bu konuya yönelik  düzenleme Meclis’e sevk edilecektir.  En düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 liranın üzerindekilere kademeli bir şekilde maaş alanlara bir zam gerçekleşecek. Ben  bu miktarın yükseleceğini ve en düşük aylığın 10 bin TL seviyesine yükseleceğini düşünüyorum."

 SGK Uzmanından çarpıcı yorum! Memura yüzde 35-45 arası zam gelebilir!

MEMUR MAAŞI 22 BİN LİRAYA YÜKSELECEK

Seçimlerden önce en düşük memur aylığının 22 bin lira olacağının açıklandığını hatırlatan Muhammet Bayram, şu değerlendirmede bulundu:

 "Memur maaşlarına yapılacak düzenlemelerde de en düşük aylık yüzde 86 seviyesinde yükselecek.  11 bin 848 lira olan şimdiki maaş 22 bin TL seviyesine yükselecek. Söz konusu yapılacak zammın diğer kadrolara aynı oranda yapılacağını düşünmüyorum. Burada elbette memurumuz göz ardı edilmeyecek. Bu yüzden de beklentilerin karşılanacağı şekilde biz düzenleme olacaktır. Benim görüşüm, memurlara yüzde 35-45 oranları arasında bir artış yapılacağını düşünüyorum.”

İstanbul’un Haziran ayı enflasyonu açıklandı! Perakendede yıllık artış yüzde 55’i aştı!

Düşük maaş alan emekliler asgari ücret seviyesine çıkaracak zam istiyor!

Ev kadınları nasıl emekli olacak? 25 yıl evli kalanların emekli olacağı iddiası doğru mu?

 


Geri Dön