12 / 05 / 2024

SGK'da EYT mesaisi! Borçlanma başvuruları için ek mesai yapılacak! Şu saatler arasında başvurunuzu yapabilirsiniz!

SGK'da EYT mesaisi! Borçlanma başvuruları için ek mesai yapılacak! Şu saatler arasında başvurunuzu yapabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT için mesai yapacak. Borçlanma başvurularıyla ilgili bir açıklama yapan kurum SGK merkezlerinin yeni yıldan önce yoğunluk nedeniyle ek işlem yapacağını duyurdu. İşte başvuru yapılacak saatler…



EYT'DE YAŞ ŞARTI VE YAŞ SINIRI KALDIRILMIŞTI

Türkiye’de bilindiği gibi emekli olabilmek için prim ödeme gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Yapılan düzenleme yaş bekleyenleri de kapsadı. EYT düzenlemesi ile herhangi bir yaş şartı getirilmedi. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan 2 milyon 250 bin vatandaşın doğrudan emekli olabilmesinin önü açıldı. Mali çalışmaları da yapılarak düzenleme son halini aldı.

SGK 31 ARALIK’TA AÇIK OLACAK!

Sosyal Güvenlik Kurumu, borçlanma başvurularında yaşanan yoğunluktan dolayı SGK merkezlerinin 31 Aralık Cumartesi günü de açık olacağını duyurdu. Binlerce kişi SGK’nın 31 Aralık’taki mesai saatlerini araştırıyor. Sosyal Güvenlik il müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik merkezleri, vatandaşların borçlanma başvuruları için yarın (Cumartesi) saat 09.00-17.00 arasında açık olacak. Böylelikle çok sayda başvuru alınması planlanıyor.

SGK da EYT mesaisi! Borçlanma başvuruları için ek mesai yapılacak! Şu saatler arasında başvurunuzu yapabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik il müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik merkezlerine yapılan borçlanma başvurularının yoğunluğu göz önünde bulundurularak vatandaşların borçlanma başvurularının alınması adına tüm Sosyal Güvenlik il müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik merkezlerinin 31 Aralık Cumartesi 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında hizmet vereceği belirtildi.

EYT`liler emeklilikten sonra da çalışmak istiyor!

EYT'nin devlete faturası belli oldu! Dudak uçuklatan rakam!

EYT’den umduğunu bulamayan patronlar şimdi de umudunu teşviklerin ayrıntılarına bağladı


Geri Dön