17 / 05 / 2024

EYT`liler emeklilikten sonra da çalışmak istiyor!

EYT`liler emeklilikten sonra da çalışmak istiyor!

Eleman.net tarafından ankete katılan emeklilerin (EYT'ler) yüzde 71'i "Emekli olduğunuzda çalışmaya devam edecek misiniz?" sorusuna evet dedi.



Eleman.net tarafından yapılan bir ankete göre emeklilik yaşına gelen kişiler emeklilikten sonra da çalışmaya devam etmek istiyor.

Dünyanın en büyük manuel ve orta düzey dijital istihdam platformu Eleman.net, işletme ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirdiği EYT anketinin sonuçlarını açıkladı.

EYT adaylarının büyük çoğunluğu, düzenlemeye tabi olarak faaliyetlerine devam etme niyetini belirterek, istihdam kaygısı taşıyan şirketlere yeşil ışık yaktı. Şirketlerin çoğu emekli olan çalışanlarını elde tutmayı düşündüklerini belirtiyor. 

EYT`liler emeklilikten sonra da çalışmak istiyor!

İŞVEREN YÜZDE 80 ORANINDA 'EVET' DEDİ

Yaşsız emekliliğe izin veren EYT yönetmeliği, yaklaşık 2.25 milyon kişinin emekli olma hakkı olduğunu belirledi.

Bir ankette 'Emekli olduğunuzda EYT'de çalışmaya devam edecek misiniz?' sorusuna çalışanların yüzde 71'i 'evet', yüzde 29'u 'hayır' yanıtını verdi. “İsteseler emekli çalışanı tutmak ister misiniz?” sorusuna işverenler yüzde 80 evet, yüzde 20 hayır cevabını verdiler.

Sonucu değerlendirenEleman.net CEO’su Murat Günay “İki tarafın da planları paralellik gösterdiği için firmaların istihdam açığı çok yüksek olmayacak gibi gözüküyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön