24 / 07 / 2024

EYT`liler emeklilikten sonra da çalışmak istiyor!

EYT`liler emeklilikten sonra da çalışmak istiyor!

Eleman.net tarafından ankete katılan emeklilerin (EYT'ler) yüzde 71'i "Emekli olduğunuzda çalışmaya devam edecek misiniz?" sorusuna evet dedi.




Emeklilik başvurusuna yönelik araştırmalar hız aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT düzenlemesinin ayrıntılarını açıklamasından sonra başvuruların nasıl yapılacağı gündeme geldi. EYT'ye yönelik yasal düzenlemenin bu hafta Meclis'e sunulması ardından EYT kapsamında emeklilik başvuruları alınacak. 

28 Aralık'ta Erdoğan tarafından yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar e-Devlet'e girerek prim gün sayılarını ve çalışma yılını öğrenmek için giriş yapmaya başladı. Bu doğrultuda kapsama giren vatandaşlar, "Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi" ile emeklilik başvurularını yapabilecek.

EYT`liler emeklilikten sonra da çalışmak istiyor!

SGK'DAN EYT HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR!

Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi yasalaşınca oluşabilecek yoğun emeklilik başvuru işlemlerini hızlı ve hatasız halledebilmek için önlemler aldı. Kurum, bilgi işlem alt yapısını güçlendirdi, emeklilik işlemlerinin yürütüleceği merkezlerini arttırdı. Merkezlerde ilave personel görevlendirdi.

Emeklilik başvurusunda bulunacakların süreci hatasız yapmaları için tanıtıcı videolar hazırlandı.

Öte yandan, yoğun başvuruların sıkıntısız tamamlanması için yaşlılık aylığı merkezleri yani emeklilik işlemlerinin yapıldığı merkezlerin sayıları çoğaltıldı.

Özellikle büyükşehirlerdeki ana merkezlerin sayısının artırılmasıyla ortaya çıkacak iş yükünün hafifletilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda başka birimlerdeki personel, emeklilik işlemlerine yönelik birimlere kaydırıldı.

İstanbul'dan sonra İzmir'de toplu ulaşıma zam!
İki yeni iPad Pro yolda! Çıkış tarihi ortaya çıktı!
PS Plus Essential Ocak 2023 oyunları! İşte 30 Aralık 2022 fiyat listesi...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön