29 / 04 / 2024

SGK'dan karşılıksız 3.984 TL hibe desteği! Başvurular başladı!

SGK'dan karşılıksız 3.984 TL hibe desteği! Başvurular başladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu, karşılıksız para desteği fırsatı sunuyor. SGK tarafından yapılan açıklama kapsamında hibe başvurularının başladığı belirtildi. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler.



3.984 TL MALİ DESTEK FIRSATI

Mali desteğe hak kazanan işverenlere ödenecek olan destek miktarı, bir işçinin işverene olan toplam maliyetinin %65’ini geçmemek üzere, net asgari ücret tutarına kadar olarak belirlendi. (2022 yılı için bu tutar 3.984 TL). Proje uygulama süresince, ortalama 4.000 kadın işverene 20 ay süreyle mali destek verilecek.

Aylık mali destek ödemesi, aylık yükümlülüklerinizi tam olrak yerine getirmeniz, başvuru kriterlerini devam ettirmeniz ve herhangi bir usulsüzlük olmaması halinde; işçiyi çalıştırdığınız ayı takip eden ikinci ayın 10’una kadar, Halk Bankasında açmış olduğunuz TL hesabına yatırılacak. (Örneğin 2022 yılı Nisan ayı için işverenlere ödeme 1-10 Haziran 2022 arasında yapılacaktır).

SGK dan karşılıksız 3.984 TL hibe desteği! Başvurular başladı!

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; ödemeye hak kazanabilmeniz için, her ay projenin başvuru şartlarını sağlamaya devam ettiğinizin ve işçinin maaş ve prim ödemelerini zamanında yaptığınızın kontrol edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda ödemeler 2 ay geriden gerçekleştiriliyor. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön