14 / 05 / 2024

Sıfır araba almak isteyen engellilere müjdeli haber geldi!

Sıfır araba almak isteyen engellilere müjdeli haber geldi!

Otomobil almak isteyen engelli vatandaşların uzunca bir süredir beklediği haber az önce geldi. Araç almak isteyen engelli vatandaşların yapacağı satın almada Özel Tüketim Vergisinin limiti artırıldı.



Buna göre, engelli vatandaşların araç alımlarında, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limiti 450 bin 500 liradan 1 milyon 4 bin 200 liraya yükseltildi.

Yapılan açıklamada, Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği'ne göre, 2022 yılı için yüzde 122,93 olarak tespit edilen yeniden değerleme oranının, Cumhurbaşkanı Kararı ile 2023 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarlarının tespitinde uygulanmak üzere, yüzde 61,5 olarak belirlendiği bildirildi.

Sıfır araba almak isteyen engellilere müjdeli haber geldi!

Düzenlemede ayrıca, mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde alınan maktu vergi, yeniden değerleme oranı olan 122,93 artırılarak 260 liraya yükseltildi.

ENGELLİLER BU HABERİ BEKLİYORDU

Devlet tarafından engelli kişilerin araç alımı için kolaylık sağlamak amacıyla ÖTV indirimi uygulanıyor. Bu haktan faydalanmak isteyen engelli bireylerin, belirtilen şartları sağlamış olması gerekiyor. Engelli araç limiti, her yıl artan araç fiyatları, enflasyon vb. sebepler yüzünden yükselirken, engeli vatandaşlar 2022 yılında 450 bin TL olan bu oranın artırılmasını bekliyordu.

Bunun haricinde engelli vatandaşlar ayrıca, uygulanan ÖTV muafiyeti gibi, satın alma sonrası ödenen Motorlu Araçlar Vergisinden de muaf tutuluyor.

Otomobil alacaklar hemen bakın! Cebinize dost en az yakan benzinli otomobiller açıklandı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön