29 / 04 / 2024

Sıfır araba almak isteyen engellilere müjdeli haber geldi!

Sıfır araba almak isteyen engellilere müjdeli haber geldi!

Otomobil almak isteyen engelli vatandaşların uzunca bir süredir beklediği haber az önce geldi. Araç almak isteyen engelli vatandaşların yapacağı satın almada Özel Tüketim Vergisinin limiti artırıldı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı vatandaşların ÖTV muafiyetiyle ilgili merakla beklediği yeni düzenlemeyi duyurdu.

Hazine ve Maliye Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, engelli vatandaşların yapacağı araç alımlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limiti artırıldı.

Sıfır araba almak isteyen engellilere müjdeli haber geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı çalışmaların ardından, engelli vatandaşlara araç alımlarında uygulanan ÖTV muafiyet limiti 450 bin 500 liradan 1 milyon 4 bin 200 liraya yükseltildi.

Söz konusu düzenlemenin, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Gelir İdaresi Başkanlığı, Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i (seri no: 11), Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği (seri no: 21) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (seri no: 55), Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandığı açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön