19 / 05 / 2024

Sigorta primi ile ilgili flaş gelişme! Düzenli ödeyene indirim

Sigorta primi ile ilgili flaş gelişme! Düzenli ödeyene indirim

Çalışanları yakından ilgilendiren gelişme. Özellikle sigorta primlerini düzenli yatıranlar bu habere dikkat! İndirimden faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...



NE KADAR VERGİ AVANTAJI SAĞLIYOR?
Örneğin kendisi, eşi ve çocukları için ayda 5 bin lira sağlık sigortası primi ödeyen kişinin aylık brüt kazancı da 40 bin lira ise (prim tutarı aylık brüt kazancının yüzde 15’i olan 6 bin liradan az olduğundan) ödediği primin tamamını vergi matrahından indirir. Bu kişi yüzde 20 vergi diliminde iken 1000 TL, yüzde 27 vergi diliminde iken de 1.350 TL daha az vergi ödeyeceği için eline geçen net ücret artar.İndirim yapılacak prim tutarları, çalışanlara ödenen vergiye tabi sürekli nitelikteki ödemelerin brüt tutarları dikkate alınarak belirlenmektedir. Maaş, prim, ikramiye, sosyal yardımlar ve zamlar gibi ödemeler indirim hesaplamasında yer alırken, iş seyahatleri gibi gider karşılığı yapılan ödemeler bu hesaplamaya dahil edilmemektedir.

DİKKAT! ÖDEME BELGELERİNİ İŞ YERİNİZE VERMENİZ GEREKİYOR
Hayat sigortası ile sağlık sigortası gibi şahıs sigorta primlerinin vergi matrahından indirilerek daha az vergi ödemek için ödeme belgelerinin işverene verilmesi gerekiyor.

İşveren, bu belgeye dayanarak matrahta indirim yapacak ve çalışan adına daha az vergi yatıracak. Çalışanın bir sonraki ay bordrosuna yansıtarak daha yüksek net ücret verecek.

(HaberTürk)


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön