02 / 05 / 2024

Siirt'te 4.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Siirt'te 4.8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Siirt İli, Baykan İlçesi, 594 Parsel, Gümüşkaş köyü mevkiinde yer alan tuğla fabrikası vasıflı gayrimenkul 4 milyon 889 bin 851 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 



Siirt İli, Baykan İlçesi, 594 Parsel, Gümüşkaş köyü mevkiinde yer alan tuğla fabrikası vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan fabrika binası için 4 milyon 889 bin 851 TL bedel isteniyor. 

Özellikleri : Siirt İl, Baykan İlçe, 594 Parsel, Gümüşkaş köyü Mevkii, Taşınmaz mahallinde yapılan incelemelerde parsel üzerinde 130,00x13,50 ebatlarında tuğla fabrikasının olduğu, içinde makinelerin olduğu, etrafının sundurma ile kaplı olduğu tespit edilmiştir. 

Bina görünümü itibariyle 6-10 yaş arasında olduğundan aşınma payı kargir yapılan için %10 olarak belirlenmiştir. Yapı önündeki sundurma tarzda inşaa edilen taşınmazlarda kullanılan işçilik ve malzeme kalitesi göz önünde bulundurularak yapının birinci sınıf B grubu bir yapı özelliği taşımaktadır. 

Taşınmaz içerisinde bulunan tuğla fabrikasında beşiger (çelik palet), ayıklayıcı kırıcı vals, konveyör bant, otomotik tuğla kesme makinesi, su bilezikli sistem ile çalışan vakum pompa, döner karıştırıcı (dairesel), demir profil kesme makinesi, karo ve dekoratif taş pres makinesi, sütunlu matkap, elektrikli pistonlu hava komprerörü, 2 adet çamur ezici vals, lastikli yükleyici iş makinesi, fırın hava sibobu(dişi-erkek), otomotik kömür atıcıları, silo ve helezonlu taşıma sistemi, tuğla istifleme rafı, güneş enerjisi kollektörleri, elektrod kaynak makinesi, çift kademeli vakum pres, çamur karma makinesi, vakumlu kil kırıcı makinesi, tuğla tünel fırın arabası, endüstriyel salyangoz fan, tuğla kurutma odası tünel fırın arabası, mengere, hurda demir saç (kırım uygulanmamıştır) isimli iş makeneleri bulunmaktadır.Taşınmaz tarla vasfıyla değerlendirildiğinde kuru tarla sınıfından olup, derinlik, drenaj ve su tutma kapasitesinin iyi, taşlılık oranının az, eğimin %5-10 arasında olduğu, toprağın bünye yapısının killi-tınlı olduğu, tuzluluk oranının olmadığı tespit edilmiştir.

Kıymeti : 4.889.851,15 TL
1. Satış Günü : 28/08/2018 günü 10:00 - 10:30 arası
2. Satış Günü : 26/09/2018 günü 10:00 - 10:30 arası
Satış Yeri : Baykan İcra Müdürlüğü Odası

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/1 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön