08 / 05 / 2024

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.



Günümüzde mevduatların elektronik ortamda kolayca transfer edilebildiğine dikkat çekilen açıklamada, denetleyici kuruluşların mevduat sınıflandırmasını ve likidite karşılama oranlarını gözden geçirebileceği ifade edildi.

Basel Bankacılık Denetim Komitesi'nin (BCBS) 2024 yılına kadar faiz oranı şoku senaryolarını yeniden gözden geçirmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasıyla yükselen faiz oranı ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının öneminin bir kez daha ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, SVB ve Signature Bank gibi bankalar için ABD makamlarının mevduat sahiplerini koruma ve çözüm sürecinde tutma hassasiyetini artırdığı belirtilerek, İngiltere makamlarının da garantili mevduat miktarını artırma çağrısında bulunduğu hatırlatıldı.

İstanbulkart sahipleri dikkat! Hemen bakmanız gerek, 30 Nisan son gün! Yolda kalabilirsiniz!
Kartal'ın dönüşümünün yapılabilmesi için hiçbir problem kalmadı!
Tesla, Türkiye pazarına girişini çekilişle kutluyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön