08 / 05 / 2024

Silivri'deki 63 bin metrekarelik parsel TOKİ tarafından konut imarına açıldı! 

Silivri'deki 63 bin metrekarelik parsel TOKİ tarafından konut imarına açıldı! 

Silivri’de “ağaçlandırılacak alan” şeklinde ifade edilen 63 bin metrekare büyüklüğe sahip parselin TOKİ tarafından konut imarına açıldığı gündeme geldi. 



Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Silivri Selimpaşa'da 63 bin metrekarelik arazide yapılan plan değişikliğine göre, alanın nüfusu 953 şeklinde belirlendi. Emsal 1.20, yükseklik 5 kat şeklinde ifade edildi. Konut alanında 33 bin metrekarelik inşaat hayata geçirilecek. 

Mevcut planlarda “AJE” yani ayrıntılı jeolojik etüt çalışması gerekli alan şeklinde ifade edilen arazinin zemininin sorunlu olduğu gündeme geldi. 

Arazinin bir bölümü önlem alınabilecek nitelikte stabilite sorunlu alanlarda, bir bölümü de dolgu alanında yer alıyor. 

Silivri deki 63 bin metrekarelik parsel TOKİ tarafından konut imarına açıldı! 

Geçtiğimiz haftalarda da büyük deprem beklenmesi sebebiyle riskli yapıların dönüştürülmesi için daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesi kararı verildiği gündeme gelmişti. 

Bu kapsamda, Tuzla Tepeören'de yer alan 712 bin 436 metrekare büyüklükteki arazide imar planı değiştirildi. 

Çevre Düzeni Planı'nda “doğal ve kırsal karakteri korunacak alan” şeklinde ifade edilen arazinin fonksiyonu, Ticaret Bakanlığı’nın ülke ölçeğinde önemli ve stratejik bir alan olan gümrük alanı ihtiyacının giderilmesi talebinden sonra  “kentsel ve bölgesel sosyal altyapı alanı” şeklinde değiştirildi. 

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilecek arazinin, daha önce 183 bin metrekare büyüklüğe sahip konut alanı 5 bin 239 metrekare düşürüldü. 

Adıyaman'da 20 bine yakın binanın yıkımının 2 ayda tamamlanacak!

Ulusal Hububat Konseyi açıkladı: TMO buğday alım fiyatlarında üreticiyi, sanayiciyi, tüketiciyi gözetecektir!

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler dikkat! İhtiyaç kredisi faizi 26,5 puan arttı!


Geri Dön