29 / 04 / 2024

Simide şok zam! Hemen yeni fiyatına bakın ekmekten daha pahalı!

Simide şok zam! Hemen yeni fiyatına bakın ekmekten daha pahalı!

Türkiye'de son zamanlarda artan temel gıda ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Başkentte simit 5 liraya satılacak. İşte detaylar...



Simide şok zam! Hemen yeni fiyatına bakın ekmekten daha pahalı!

Sputnik’ten Osman Nuri Cerit'in haberine göre Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlara Odası Başkanı Savaş Delibaş yükselen maliyetlerin simit fiyatlarına yansıdığını aktararak "Aşırı artan maliyetler nedeniyle halihazırda 4 liradan satılan 90 gram simit fiyatının artışı için talepte bulunmuştuk. Tüm maliyetlerimiz artarken biz kafamıza göre artış yapamıyoruz. Bağlı bulunduğumuz üst kuruluşların bu zammı onaylaması gerekiyor. Bu talebimiz onaylandı ve biz şimdi resmi yazıyı bekliyoruz. Yazının gelmesi ile birlikte bu hafta sonunda itibaren simit fiyatı artacak" diye konuştu.

Girdi maliyetlerindeki yükseliş ile birlikte esnafın zor durumda olduğunu kaydeden Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş "Simit için kullanılan ham madde fiyatlarına her geçen gün zamlanıyor. Kiralar aldı başını gitti. Asgari ücrete yıl içinde iki defa zam geldi. Bununla birlikte işçi maliyetleri arttı. Doğalgaz ve elektrik fiyatları yüksek. Biz zam talep ettik ama bu talebimiz onaylanıncaya kadar maliyetlerimiz yeniden arttı. Şimdi simit 5 lira olacak. Bazı esnaf 6 liradan simit satıyor. Maliyetleri karşılamada zorlanıyoruz" ifadeleriyle açıkladı.

Simide şok zam! Hemen yeni fiyatına bakın ekmekten daha pahalı!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de 3,5 lira olan 100 gram simidin fiyatı, bu aydan itibaren 4,5 liraya yükseldi.

Haziran sonunda ekmeğe yapılan zammın ardından simit fiyatlarına da temmuz ayı itibariyle güncellendi. Eskişehir’de 100 gramı 3,5 liraya satılan simit, Eskişehir Ticaret Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı'nda alınan kararla 4,5 liradan satılmaya başlanacak. Simit en son 26 Nisan 2022'de zamlı olarak satışa sunulmuştu. Bunun yanında  karaköy, açma, poğaça, ve börek fiyatları da 5 liraya yükseldi.

Asgari ücretten bıkanlar dikkat, 12.554 TL'ye personel aranıyor! Gelin bakın

Emeklilere son dakika müjdesi! ING Türkiye emeklilere 8.250 TL promosyon veriyor! Duyan inanamadı! Hemen bakın!

 


Geri Dön