28 / 04 / 2024

Sinan Aygün 3 saat boyunca rüşveti anlattı!

Sinan Aygün 3 saat boyunca rüşveti anlattı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, başkentteki TOGO Kuleleri’nin inşaatı için kendisinden 25 milyon lira istediğini iddia eden eski CHP milletvekili Sinan Aygün, üç saat boyunca rüşveti anlattı.



Karşılıklı açıklamalara ve suç duyurularına sahne olan eski CHP milletvekili Sinan Aygün ile  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki rüşvet iddialarının yankıları devam ediyor. Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre, müşteki sıfatıyla ifade veren  Aygün, TOGO Kuleleri ile ilgili kendinden 25 milyon lira  istendiğini belirterek, Yavaş ile CHP’li meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Sinan Aygün’ün 18 Aralık’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Yavaş ile meclis üyeleri hakkında TCK’nın 250/1. maddesi kapsamında “irtikap” suçundan soruşturma açılmasını ve ilgililerin cezalandırılmasını talep etmişti. Aygün’ün suç duyurusu üzerine memur suçları soruşturma bürosu tarafından da soruşturma başlatıldı. Aygün, dün de bu kapsamda ifade vermek için Ankara Adliyesi’ne geldi. Aygün, soruşturma savcısı Mustafa Celayir’e, rüşvet iddialarıyla ilgili “müşteki” sıfatıyla ayrıntılı olarak ifade verdi. İfade işlemi yaklaşık olarak 3 saat sürdü.

SAVCILIKLA PAYLAŞTIM


Aygün, ifadeye verilen arada gazetecilere de açıklamalar yaptı.  Aygün, soruşturma savcısının bazı belgeleri istediğini söyleyerek, söz konusu belgeleri sunmak için bugün yeniden adliye gelerek ilgili savcıya ifade vereceğini de belirtti. Ayrıca Aygün, Mansur Yavaş ile CHP’li meclis üyeleri Haydar Demir, Berkay Gökçınar, Coşkun Torun ve Ömer Koçak hakkında şikayetçi olduğunu da söyledi.

GÖRÜNTÜLER İNCELENECEK


Sinan Aygün, suç duyurusunda ve yaptığı açıklamalarda, rüşvet iddialarının gündeme geldiği TOGO Kuleleri’ndeki görüşmeye ilişkin kamera kayıtlarının olduğunu söylemişti. Ayrıca Aygün, 12 Aralık tarihinde CHP’li meclis üyeleriyle görüştüğü Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait görüntülerin de inceleneceğini belirtti. Diğer bir yandan, bir gazetecinin “Görüşmeye ilişkin ses kayıtları var mı?” şeklindeki sorusuna Aygün, “Bakılacak” cevabını verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yavaş-Aygün talimatı: Polemiğe girmeyin!

Ankara'da 25 milyon liralık rüşvet tartışmasının FETÖ bölümü!


Geri Dön