06 / 05 / 2024

Sincan Yeniçimşit'te yer alan villalarda foseptik problemi yaşanıyor!

Sincan Yeniçimşit'te yer alan villalarda foseptik problemi yaşanıyor!

Yeniçimşit Mahallesi sakinleri altyapı nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Dere yatağından kanalizasyon suyu akıyor..



Yeniçimşit Mahallesi sakinleri altyapı nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Dere yatağından kanalizasyon suyu akıyor

Lüks villaların arasında foseptik problemi yaşanıyor. Sincan Yeniçimşit Mahallesi'nde yağmur nedeniyle tıkanan dere yolunda öğrencilerin okula gitmek için kullandıkları köprü de yıkıldı. Pis koku içinde yaşamak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, "Altyapı sistemi olmadığı için bazı atıklar mahallenin içerisinden geçen dere yatağına atılıyor. Çocuklar ise bu yoldan güçlükle okula gidiyor. Birçok kuruma başvurduk. Bir an önce çözüm bekliyoruz" dedi. 


KÖTÜ KOKUYA MARUZ KALIYORUZ 

Sincan'ın Yeniçimşit Mahallesi sakinleri altyapı sisteminin henüz oluşturulmadığı mahallelerinde kötü koku içerisinde yaşamak zorunda kalıyor. Ankara'nın yeni yerleşim yerleri arasında gösterilen mahallede aralarında villalarında bulunduğu yeni konutlar yükselirken bu lüks konutlarda yaşayan mahalle sakinleri pis atıklarını açtıkları foseptik çukurlarına atmak zorunda kalıyor. Bu durum ise vatandaşlar için tehlike yaratıyor. 


2 BİN KİŞİ YAŞIYOR 

Maddi durumu iyi olanların vidanjör sayesinde atıkları çektirdiğini belirten Mahalle Muhtarı Sururi Aktay, "Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı mahallede altyapı sistemi bulunmadığı için pis atıkları foseptiklere atmak zorundayız. Ancak bu nedenle mahallede özellikle yaz aylarında ağır kokular oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi ve Sincan Belediyesi'ne şikayetlerimizi ilettik. Çözüm bir türlü bulunamadı. Hastalanmaktan korkuyoruz. Yaza kadar çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. 


DERE TIKANDI

Aktay, mahallelinin atıklarını dere yatağına boşaltması nedeniyle dere yatağının ağzının tıkandığını vurgulayarak, "Bu nedenle geçenlerde yağan bir yağmur sonucu sel meydana geldi ve öğrencilerin okula gitmek için kullandığı tahta köprü yıkıldı. Şimdi çocuklar pis derenin içerisindeki taşlara basarak okula gitmek zorunda kalıyor" diye konuştu. Oluşan pis koku nedeniyle evde cam açamadıklarını belirten mahalle sakini 46 yaşındaki Salih Atıcı, "Dere yatağı evimin yanından geçiyor. Özellikle yaz aylarında cam açamıyoruz. Çocuklarımızın hasta olmasından korkuyoruz. Mahalleli olarak imza topladık" şeklinde konuştu. 


Sabah


Geri Dön