19 / 05 / 2024

Sinpaş, İspanya'ya fabrika bakmaya gidecek!

Sinpaş, İspanya'ya fabrika bakmaya gidecek!

Küresel krizde gelişmiş ülkelerde şirketler zor durumda kalırken, Türk şirketleri bu durumu fırsata çevirmek için harekete geçti



Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Avni Çelik, İspanya'da 15 seramik fabrikasının faaliyetlerini durdurduğunu ve fabrikaları satmak zorunda kaldığını belirterek, 15 Mayıs'ta bir grubun bu ülkeye giderek yatırım imkânlarını araştıracağını söyedi. Odanın 87 numaralı Toprak Ürünleri Komitesi tarafından düzenlenen Küresel Trendler 2020 konferansının açılışında konuşan Çelik, geçmişten bugüne tekstil sektöründe fiyat rekabetine dayanılması sebebiyle yaşanan sıkıntıların benzerinin seramik sektöründe de gözlenmekte olduğunu ifade etti. Çelik, seramik sektöründe faaliyet gösteren ve Sinpaş Grubu içerisinde yer alan Seranit'te ise kaliteye öncelik verdiklerini ve bu şekilde dünya pazarlarında kendilerine yer edindiklerini kaydetti. Teknolojik değişimlere uyum sağlamanın önemine işaret eden Çelik, "İnsanlık bir yarışta. Eğer durursak, durmayı sadece durma olarak algılayamayız. Bu durumda görece gerilemiş ve geride kalmış oluruz." diye konuştu.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da, insanoğlunun değişen talep ve beklentilerine uygun olarak üretilen malların, pazarlama süreçlerinin ve buna bağlı olarak iş anlayışlarının değişmesi gerektiğine işaret etti. Başarılı olmak için değişime ayak uydurmanın da ötesinde, o değişimi sağlayacak altyapıyı oluşturmak gerektiğini söyleyen Yalçıntaş, "Eğer değişimi siz belirlerseniz, piyasanın takipçisi değil lideri olursanız, gerçek başarıyı yakalamış oluyorsunuz. Biz Türkiye'yi hızlı değişen dünyaya ayak uyduran bir ülke değil, dünyanın gideceği, gitmesi gereken noktayı belirleyen bir ülke haline getirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin son yıllarda bu gelişmelere uygun adımlar attığını ifade eden Murat Yalçıntaş, nanoteknoloji ve yenilenebilir enerjinin, Türkiye için geleceği olan yeni sektörler olarak öne çıktığını söyledi.
Zaman


Geri Dön