28 / 04 / 2024

Şişli'de 30 katlı rezidans tartışma yarattı! Rezidanslara verilen imar izni iptal edilsin!

Şişli'de 30 katlı rezidans tartışma yarattı! Rezidanslara verilen imar izni iptal edilsin!

Şişli Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki 3 parselin rezerv alan ilan edilerek, 27 ve 30 katlı rezidanslar yapılacağı iddiası tartışma yarattı. 



DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar yıllardır tartışmalara konu olan Şişli Kaptanpaşa Mahallesi 10619 ada, 3 parselin rezerv alan ilan edilmesini eleştirerek, 27 ve 30 katlı rezidanslar yapılacağı iddiasını tekrar gündeme taşıdı. İlçenin rezidansa değil, yeşil alana ve deprem toplanma alanlarına ihtiyacı olduğunu belirten Avşar, rezidans projesine tepki gösterdi. 

REZİDANSLARA DEĞİL, DEPREM TOPLANMA ALANLARINA İHTİYAÇ VAR!

Avşar, Şişl^'nin 276 bin 528 yerleşik nüfusa ve konumu itibariyle yoğun iş sirkülasyonuna sahip olduğunu, nüfus yoğunluğu yüksek, trafik problemi ve park sorunu en çok hissedilen ilçe olduğunu söyledi. 

İlçenin yeni yapılaşmaya ihtiyacı olmadığı, yüksek yapıların ekolojik dengeleri ve kültürel yapıyı bozduğunu, yapılacak rezidansların yabancılar tarafından tercih edileceği, ilçeye nüfus artış ve trafik sorunundan başka bir şey katmayacağını dolaysıyla rezidans değil deprem toplanma ve yeşil alana ihtiyaç olduğunu belirtti.

Avşar, Sayıştay’ın denetim raporundaki bulgulara değinerek şu açıklamalarda bulundu: “Sayıştay’ın 2022 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetim raporunda yer alan ‘Bina yükseklikleri belirlenmeyen imar planlarının bulunduğu, Bakanlığın, imar planlarındaki bina yüksekliklerini ilgili idareler tarafından belirlenip belirlemediğini takip etmediği ve imar planı değişikliği yapmak suretiyle bina yüksekliklerini belirlemediği tespit edilmiştir.’ şeklindeki bulgu da bu durumu destekler nitelikte.” dedi.

Şişli de 30 katlı rezidans tartışma yarattı! Rezidanslara verilen imar izni iptal edilsin!

''BİZ DE BU TAZAĞIN İÇNE DÜŞTÜK''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini de hatırlatan  Avşar, “2017 yılında  yaptığı konuşmasında ‘40 kat, 100 kat binalar yapmak sizi medeni yapmıyor ama biz de bu tuzağın içine düştük.

İstanbul gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum.’ diyerek, yatay mimariye dikkat çekmiş ve mevcut yapı pratiklerini eleştirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Şişli Belediyesi'nin çevresinde planlanan yeni konut projeleri tepkiye neden oldu! Şişli'ye bir Şişli daha katılıyor!

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

Geri Dön