29 / 04 / 2024

Sit alanında evi olana 221 milyon TL!

Sit alanında evi olana 221 milyon TL!

Devletten evi sit alanı sınırları içinde kalanlara 221 milyon TL destek sağlandı. Evi sit alanında olan vatandaş mağdur edilmedi. 



Sit alanında özel mülkü bulunanlara Hazine arazilerinde takas fırsatı sağlandı. Devlet evi sit alanı içinde olan vatandaşa 221 milyon Tl destek verdi. Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre, devlet, çıkarılan yasa ve 2010’da yayınlanan “Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları İle Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik” gereği,  arkeolojik sit alanları,  taşınmaz kültür varlıklarının bulunduğu alanlar, taşınmaz tabiat varlıklarının bulunduğu alanlar, 1 derece arkeolojik sit alanı, 1.derece doğal sit alanı ve 2 derece arkeolojik sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu alanlarda ev gibi taşınmazı bulunan vatandaşları mağdur etmedi.


Örnek 32 kat arttı


Devlet vatandaşa eviyle Hazine arazisi arasında takas indirimi sundu ve 221 milyon TL ödenek harcadı. Kullanılan ödenek miktarı 2003 yılından bu yana 32 kat artmış oldu. 

 


Geri Dön