28 / 04 / 2024

Site aidatlarını yükseltmek için her türlü şike yapılıyor! Yöneticiler 1 milyon TL'yi cebe atıyor!

Site aidatlarını yükseltmek için her türlü şike yapılıyor! Yöneticiler 1 milyon TL'yi cebe atıyor!

Enflasyon ve döviz kurunu bahane ederek, aidatlara yüzde 200'lere varan oranda fahiş zamlardan sonra kötü yönetilen bir çok siteye kayyum atandı. Şimdilerde ise aidat paralarıyla gezip maliyetini site sakinlerine yükleyen yöneticiler türemeye başladı.



Enflasyon ve döviz kurundan dolayı aidatlara yüzde 200'lere yakın oranda zam yapan site yöneticilerinin yolsuzlukları devam ediyor. Sitenin zaruri ihtiyaçları için dışarıdan alınan malzemelere fiyatının üzerinde bütçe çıkararak kalanı cebe atan yöneticilerin yanı sıra seyahat gibi bireysel harcamalarını aidata yansıtan pek çok yönetici yüzünden toplu yapı sakinleri zor günler geçirmeye başladı.

Site aidatlarını yükseltmek için her türlü şike yapılıyor! Yöneticiler 1 milyon TL yi cebe atıyor!

İstanbul'daki bir çok sitede konut sakinleri yüksek aidatların yükü altında zorluk çekerken, yönetim krizinin çözülemediği bazı sitelere ise kayyım ataması yapıldı. Sektör temsilcileri yolsuzlukların önüne geçilebilmesi için Kat Mülkiyeti Kanunu'nda (KMK) bazı değişikliklere gidilip işletme defterlerinin elektronik ortamda tutulmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. İşte uzmanından dikkat çeken değerlendirmeler...


Geri Dön