29 / 04 / 2024

Site ve binaların yönetimlerinde profesyonellik ilk sırada olmalı!

Site ve binaların yönetimlerinde profesyonellik ilk sırada olmalı!

Siteler ve binalar, tesis yönetimlerinde profesyonel hizmet ve yönetim şirketlerini tercih etmeli. Böylece, profesyonel hizmet ve yönetim şirketleri uzmanlaşmış kadrolarla bu tesislere değer katar.



Hizmet sektöründe sıkça konuşulan BİZ Tesis Yönetim A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Müslim Bazkır, başarının anahtarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 'İnsan' unsurunun tesis yönetiminde kilit kelime olduğunu ifade eden Bazkır, Capital Dergisi'nin sorularını yanıtladı. 

Uzmanlık alanınız tam olarak nedir, bize bilgi verebilir misiniz?

BİZ Tesis Yönetim, Jüpiter Güvenlik ve Biz Teknik Hizmetler, güç birliği ile oluşan şirketlerimiz Bati Hizmet Yönetim A.Ş. altında toplanmış olup profesyonel anlamda; tesis yönetimi hizmetleri, depo yönetim hizmetleri, güvenlik hizmetleri, teknik bakım hizmetleri, bahçe bakım, peyzaj uygulama, temizlik hizmetleri, insan kaynakları danışmanlık, bordrolama hizmetleri gibi birçok alanda ve entegre tesis konularında bir bütün olarak hizmet vermektedir. Mevcut yasa ve yönetmeliklere göre tesislerdeki malikler, sakinler ve çalışanlar arasındaki sorunların en aza indirgenmesi ve onlara huzurlu bir yaşam sunulması en başta gelen amaçlarımızı oluşturmaktadır. Bu hizmetler, kat mülkiyetleri kanunları kapsamında verilmektedir.

Sizi siz yapan farklılıklarınız ve özellikleriniz nelerdir?

Firmamız, yüksek çalışma standartları, eğitimli personeli, sektörel hizmet planları, yenilikçi anlayışı, ileri teknolojiye sahip ekipmanı ile kendi tecrübesini birleştirerek sektörün tercih edilen firmaları arasına girmeyi başarmıştır. Profesyonel kadromuz, bir işe başlamadan önce düşünür. odaklanır, planlar, gerçekleştirir ve sıfır toleransla çalışır. Firma olarak, Türkiye genelinde olduğu gibi yurtdışındaki uygulama ve teknikleri de çok yakından takip ediyoruz. Tüm faaliyetlerimizi günlük olarak rapor ediyor ve varsa aksayan konuların en kısa sürede giderilmesi için önlem alıyoruz ve denetimler yapıyoruz. Ayrıca alternatif çözüm yolları bulma becerimiz, işimize gösterdiğimiz özen, çağdaş normlarda profesyonelce çalışabilmemiz de bizi diğer firmalardan farklı hale getiriyor.

Firma olarak hedefleriniz nelerdir, anlatabilir misiniz?

Hedeflerimiz, müşterilerimize iç ve dış mekanlarda sağlıklı ve hijyenik yaşam alanları sunmak, sağladığı yüksek standartlı yaşam alanlarını sürekli geliştirerek, koruma temel ilkesi bilinciyle çalışmalarına yön vermektir. Sektörde belli bir düzeye gelmiş olan firmamız, çalışma şekli itibariyle mükemmel hizmet vermeyi hedefler. Çalıştığımız firmaların saygınlığına katkı sağlamak, kaynakları etkin ve verimli kullanmak, çabalarımızı gelişime ve daha etkin olmaya yöneltmek, çalışanlarımızın eğitimine katkı sunmak, hatasız iş anlayışı, takım çalışmasını en üst düzeyde koruyabilmek, öncü bir kuruluş olarak varlığımızı sürdürebilmek, hedeflerimizden bazıları. Ve tabii ki maksimum verimlilik ile koşulsuz müşteri memnuniyeti olmazsa olmazımız.

Tesis yönetimlerinde neden profesyonel yönetim şirketleri tercih edilmeli?

Siteler ve binalar, tesis yönetimlerinde profesyonel hizmet ve yönetim şirketlerini tercih ettikleri takdirde kendi aslı işlerine odaklanır, özel yaşamlarının kalite standartlarını yükseltme fırsatı bulurlar. Çünkü tesis yönetim hizmetleri ve uygulamalarının profesyonel işletmelere devredilmesi; yönetim, teknik, peyzaj ve temizlik işleri olarak uzmanlaşmış kadrolarla bu tesislerin hizmetlerine değer katar. Profesyonel yönetim firmaları tarafından yönetilen yaşam alanlarının sakinleri ve çalışanlar arasındaki sorunlar minimuma iner ve huzurlu bir ortam oluşur. Böylelikle yaşam alanları sakinlerinin sorumlulukları azalır ve aile hayatlarına daha fazla vakit ayırabilirler.

En iyi olabilmek adına vizyon ve misyonunuzu oluşturan ana elementler nelerdir?

Sürdürülebilir başarı için katma değerler yaratmak, sektörün tercih edilen firması olarak kalmak için sürekli kendimizle yarışıyoruz. Vizyonumuz tam anlamıyla budur. Müşteri odaklı hizmet anlayışıyla beklentileri aşan çözümler üretmek, tüm paydaşlarımızla kurduğumuz verimli işbirliğini sürekli kılmayı hedef almak, faaliyette bulunduğumuz alanlara sürekli yatırım yapmak, personel gelişimini kurumsal gelişimin temeli olarak görmek, çevre ve topluma karşı her zaman sorumlulukla davranmayı. iş etiği ilkelerine her koşulda bağlı kalmayı ve çoklu hizmetlerimizi ihtisas ve uzmanlık birleştirerek global hizmetlere dönüştürmeyi görev bilmek, başarı öyküleri ile fark yaratan ilkeli bir kurum olarak, hizmetlerini bize emanet etmiş müşterilerimize sağlıklı, güvenli, hijyenik, estetik ve konforlu yaşam ortamları sağlamak da misyonumuzu belirleyen öğelerdir. Sonuç olarak her ikisi için de; sifir tolerans, beklentinin üzerinde hizmet ve ayrıcalıklı yaşam diyebiliriz.

Biz Şirketler Grubu olarak, hizmet politikanızı hangi alanlarda belirlediniz, kısaca anlatır mısınız?

iş Sağlığı ve Güvenliği adı altındaki ilk politikamızın yol haritası: yasal gerekleri minimum standartlar olarak kabul etmek, eksiksiz tüm birimlerde uyumunu sağlamak ve sistemin sürekli iyileştirilmesine katkı sunmaktır. Ohsas 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği çerçevesinde tüm belge ve sertifikalara da sahibiz. Önceliğimiz, mevzuatlara uygun hareket etmek, planlama ve karar vermede çevre, çalışan sağlığı ve iş güvenliğini değerlendirmek, problemleri çözme ve performans geliştirmede ilgili otoritelerle işbirliği içinde olmak, çalışanları, tedarikçilere, ziyaretçilere ve halka uygun bilgiler sağlamak ve eğitimler düzenlemek, risklere göre uygun acil durum eylem prosedürlerini ve işin devamlılığını sürdürmek iş sağlığı ve güvenliği politikamızı şekillendiren ana etmenlerdir. Hak, hukuk, adalet, mevzuat, çalışan ve müşteri hakkı ve dürüstlük önceliklerimiz arasındadır. Ve bir de hedefe yönelik politikamız vardir ki; maksimum verimlilik ve koşulsuz müşteri memnuniyetini esas alır.

Vizyon ve misyonunuzu neye göre oluşturdunuz? Bunun için ne gibi kriterleri esas aldınız?

Müşteri odaklilik, değişime açıklık, yaratıcılık, proaktif olmak, doğruluk ve hizmet kalitesi vizyon ve misyonumuzu belirlemede dikkat ettiğimiz çok önemli hususlardır. Yenilik ve teknolojiyi yakından takip ederiz. Bu sayede değişime ayak uydururuz. Sorunlar ortaya çıkmadan önce tespit ederek önlem aliriz. Hataların tekrarlanmaması için adil çözümler üretiriz. Kişisel ve iş ilişkilerimizde her zaman dürüstlüğü, yasalara uygunluğu ve şeffaflığı ön planda tutarız. Ahlak ve dürüstlük ilke ve değerlerini davranış ve faaliyetlerimizde uygulayarak farklı bir değer yaratmayı amaçlarız.

Son olarak, başarınızın temelini neye bağlıyorsunuz?

Hizmet sektöründe başarının temeli "insan", kalite anahtarı ise o kurumu oluşturan insanların uzmanlığıdır. Bu sağlam temelin; sarsılmaz ilkelere dayanan, manevi bağlar kuvvetli yönetim anlayışımızın, başarımızı sürdürebilir kılacağını biliyoruz. Kurulduğumuz günden beri, doğru yolda olduğumuz için müşterilerimiz de bizi tercih etmeye devam ediyor.


Geri Dön