05 / 07 / 2024

Site yönetiminde kullanılan defterler!

 Site yönetiminde kullanılan defterler!

Kat malikleri tarafından site toplantılarında alınan kararlar yönetici tarafından bir defterde toplanması gerekiyor.Peki site yönetiminde kullanılan defterler nasıl olmalıdır?İşte site yönetiminde kullanılan defterler..



Site yönetiminde kullanılan defterler!

Kat malikleri yılda belli dönemlerde en az 1 kez olmak üzere toplanıyorlar .Bu toplantılarda giderler,tebligat özetleri ve tarihler gibi önemli konular konuşulmaktadır.Bu bilgilerin kaydedilmesi için de bir defter tutulması gerekiyor.Diğer bir adıyla Genel Kurul Karar Defteridir.


Bu defterinin noterden imzalatılıp alınması gerekiyor.Deftere bütün alınan kararlar,sorumluluklar yazılıyor ve her karar deftere yazıldıktan sonra notere gidip sayfaların onaylatılması gerekiyor.Bu defterde yazan kararlar bütün kat malikleri tarafından bağlayıcı oluyor.


Eğer bir anlaşmazlık olması durumunda karar defteri mahkemeye sunuluyor.Apartman yöneticinin defter kaydını tutması ve saklaması gerekiyor. Kat Mülkiyeti Kanununa göre,  her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması zorunlu oluyor.


Defter tutulması ve belgelerin saklanması ile ilgili kanun hükümleri şu şekilde:

Madde 36 – Yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri, 32 nci maddede sözü geçen deftere tarih sırası ile yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamaya mecburdur.


Bu defterin, her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması mecburidir.


Bu maddede yazılı görevleri yerine getirmeyen yöneticiye 33 üncü maddenin son fıkrasında yazılı cezalar uygulanır.



Site aidat yönetmeliği!



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön