27 / 04 / 2024

Sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı?

Sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı?

Kiracıların sitelerde sorumlu olmadığı kadar sorumlu olduğu hususlar da bulunuyor. Kiracılar nelerden sorumludur? Peki, sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı? Sitede oturan kiracı neleri ödemez?



Sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı?

Kiracıların sitelerde sorumlu olmadığı kadar sorumlu olduğu hususlar da söz konusu oluyor. Sitelerde  yapılacak köklü değişiklikler, kiracıyı ilgilendirmiyor. Sitenin kendisinde yapılan kalıcı değişikliklerin masrafı ev sahibi tarafından karşılanıyor.


Bu nedenle kiracının genel giderlere katılması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Kiracı, genel giderlerden ziyade günlük giderleri karşılıyor.


Kiracının ödemesi gereken diğer masraflar arasında konutta kendi zevkine göre yaptırdığı giderler bulunuyor. Örneğin bir zorunluluk gerektirmediği halde kapıların değiştirilmesi sonucu ortaya çıkan masrafları kiracı öderken; kapıların kullanılamaması, kullanılacak durumda olmaması durumunda değiştirilmesi sonucu ortaya çıkan masrafları ise ev sahibi ödüyor. 


Kiracının ödemekle yükümlü olmadığı giderler arasında ise, anayapının temel giderleri bir başka deyimle demirbaş giderleridir ki buna ait giderler oluyor. Bu giderler daire sahibi tarafından ödeniyor.


Aidat zammı nasıl belirlenir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön