17 / 05 / 2024

Son 13 yılda tüketim malı ithalatı için 346 milyar dolar harcadık!

Son 13 yılda tüketim malı ithalatı için 346 milyar dolar harcadık!

Türkiye’de son yıllarda yoksulluğun giderek artmasına rağmen 2010 sonrasında tüketim malları için dünyaya 346 milyar dolarlık döviz ödedik. Yılın ilk iki ayında lüks tüketime giden döviz miktarı ise 6.3 milyar dolar oldu.



GELİR DAĞILIMI BOZULURKEN TÜKETİM ARTIYOR!

Yaşanan yüksek enflasyonla birlikte temel tüketim mallarındaki fiyat artışları da devam ediyor. Çalışan kesimin gelirleri son iki yıl içerisinde milli gelirin yüzde 27’sinden 23.8’e kadar geriledi. Ancak tüketimde tersine bir değişim yaşandı. İthalat rakamları Kasım 2022’den itibaren artmaya başladı. Kasım 2022’de ithalat rakamı ilk kez 3 milyar doları aştı. 195 milyon dolarlık bu artış Aralık ayında da devam ederek 3 milyar 370 milyon dolara yükseldi. 2023 yılı ile birlikte tüketim mallarındaki ithalat iyice hızlanmaya başladı. Ocak ve şubat aylarında toplamda 6 milyar 301 milyon liralık tüketim malı ithalatı yapıldı.


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön