04 / 05 / 2024

Son 4 yılda 71 AVM işlevini yitirdi!

Son 4 yılda 71 AVM işlevini yitirdi!

İnşaat sektörünün büyümesinde önemli bir yer edinen alışveriş merkezleri kırmızı alarm veriyor. Ülke genelinde bir yandan inşa edilirken bir yandan da birçok AVM ya kapanıyor.



Son 4 yılda işlevini tamamen yitiren AVM sayısı 71’i buldu. Bunların kiralanabilir alanı 1 milyon metrekareyi aşıyor. En fazla AVM çöplüğüne dönen il 37 AVM ile İstanbul. Son 4 yıl içinde birtakım değişikliklerle yeniden sektöre kazandırılan AVM'ler de oldu. Bunların en büyük şansı kiralanabilir alanların küçük olması olarak özetlenirken bu türde geri dönen toplam AVM sayısı 10.


Patron tezgahtar oldu


AVM’lerin her parası olanın yaptığı bir iş olarak kayda geçtiğini anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, şunları anlattı: "İşin içinde rant, kira geliri var. Kimse de AVM’nin yapılacak bölgeye uyup uymadığını, bu işi yapacak kişinin bu ehliyette olup olmayacağını sormuyor. Çünkü yasayla belirlenmiş bir kuralı yok. Üstelik AVM’ler nedeniyle cadde mağazacılık bitti, AVM‘lerde mağaza açanlar alışveriş olmayınca iflas etti ve birçoğu tezgahtar oldu.”


Bugün




Geri Dön