18 / 05 / 2024

kapatılan avm sayısı

kapatılan avm sayısı

İnşaat sektörünün büyümesinde önemli bir yer edinen alışveriş merkezleri kırmızı alarm veriyor. Ülke genelinde bir yandan inşa edilirken bir yandan da birçok AVM ya kapanıyor.

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Hatay'daki konteyner sayısı 77 bine çıkacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda evin yıkılması ya da ağır hasar alması sonrasında Hatay'da 158 farklı noktaya yapılan konteyner sayısı 77 bine çıkacak.

Bayramda yapılan yolculuk sayısında rekor kırıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda seyahat edenlerin sayısına ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat eden vatandaşların sayısının yaklaşık 35 milyonun üzerinde olduğunu belirtti.

TÜİK açıkladı! Trafiğe kaydı olan taşıt sayısı nisan ayında azaldı!

TÜİK verilerini açıkladı. Bu verilere göre, trafiğe kaydı yapılan araç sayısı nisanda azaldı. İşte detaylar!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi...

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak tutuklanan şüpheli sayısı 218'e yükseldi.

İşte acilen yıkılacak bina sayısı ve TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika duyurusu!

Deprem felaketinin ardından can kayıplarıyla birlikte bina kayıpları da netleşmeye başladı. Şimdiye kadar 684 bin binanın incelendiği bildirilirken, yıkılan bina sayısı ile ilgili son veriler de geldi. Ayrıca TOKİ konutları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

kapatılan avm sayısı Haberi

kapatılan avm sayısı

Son 4 yılda işlevini tamamen yitiren AVM sayısı 71’i buldu. Bunların kiralanabilir alanı 1 milyon metrekareyi aşıyor. En fazla AVM çöplüğüne dönen il 37 AVM ile İstanbul. Son 4 yıl içinde birtakım değişikliklerle yeniden sektöre kazandırılan AVM'ler de oldu. Bunların en büyük şansı kiralanabilir alanların küçük olması olarak özetlenirken bu türde geri dönen toplam AVM sayısı 10.


Patron tezgahtar oldu


AVM’lerin her parası olanın yaptığı bir iş olarak kayda geçtiğini anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, şunları anlattı: "İşin içinde rant, kira geliri var. Kimse de AVM’nin yapılacak bölgeye uyup uymadığını, bu işi yapacak kişinin bu ehliyette olup olmayacağını sormuyor. Çünkü yasayla belirlenmiş bir kuralı yok. Üstelik AVM’ler nedeniyle cadde mağazacılık bitti, AVM‘lerde mağaza açanlar alışveriş olmayınca iflas...