18 / 05 / 2024

işlevini yitiren avm sayısı

işlevini yitiren avm sayısı

İnşaat sektörünün büyümesinde önemli bir yer edinen alışveriş merkezleri kırmızı alarm veriyor. Ülke genelinde bir yandan inşa edilirken bir yandan da birçok AVM ya kapanıyor.

İŞ GYO Profilo AVM'nin 2023 yıl sonu değeri 1.5 milyar TL'yi aştı!

İŞ GYO tarafından Profilo AVM'nin 2023 yıl sonu değerine ilişkin rapor yayımlandı. Profilo AVM'nin 2023 yıl sonu değeri 1.5 milyar TL'yi aştı. 

İş GYO Mallmarine AVM'nin 2023 değeri 144 milyon 397 bin 200 TL!

İş GYO'nun Mallmarine AVM'sinin 2023 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. İş GYO Mallmarine AVM'nin 2023 değeri KDV dahil 144 milyon 397 bin 200 TL oldu.

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

İŞ GYO Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri 10 milyon TL'yi aştı!

İŞ GYO'nun Mallmarine AVM ve Marmara Park AVM 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirketin AVM'lerden elde ettiği toplam geliri 10 milyon 48 bin 800 TL oldu.

İş GYO Profilo AVM'deki 60 bağımsız bölümün değerini açıkladı!

İş GYO tarafından Profilo AVM için 21 Haziran 2023 tarihinde hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayımlandı. Peki Profilo AVM'deki 60 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Philips PSG9050/20 PerfectCare ActiveSense 3100 W Buhar Kazanlı Ütü ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Philips Buhar Kazanlı Ütü, kumaş algılama teknolojisi ActiveSense, taban kamerası ve yapay zekayı kullanarak ütülemek istediğiniz kumaşı algılar böylece ideal sıcaklık ile buhar miktarını ayarlayarak ütüleme işlevini gerçekleştirir. 

Beko BM 5045 I Bulaşık Makinesi'nde Oliz'e özel kaçırılmayacak indirim fırsatı! 21 Mart 2023 fiyat listesi

14 kişilik Beko BM 5045 I Bulaşık Makinesi, hijyenMax özelliği ve bardak koruma sistemi ile bulaşık yıkama işlevini gerçekleştirir. Peki Beko bulaşık makinesi indirimle ne kadara satılıyor? İşte detaylar..

Profilo Silver 10 kg 1200 Çamaşır Makinesi en uyguna nereden alınır? Fiyatları ne kadar? 20 Mart 2023 fiyat listesi

Profilo CGA2520XTR Silver 10 kg 1200  Çamaşır Makinesi Leke Uzmanı Opsiyonu,SilentPlus teknolojisi ve EkstraEkle özelliği ile çamaşır yıkama işlevini gerçekleştirir. Peki çamaşır makinesi en ucuza nerden alınır? 

Aktif iyon teknolojili Vestel 10 Kg kurutma makinesi ne kadara satılıyor? İşte Vestel 20 Mart 2023 fiyat listesi

Vestel KM 10701 10 Kg Kurutma Makinesi ısı pompalı teknolojisi ile kurutma işlevini gerçekleştiriyor. Peki kurutma makinesinde bulunan aktif iyon teknolojisi ne işe yarıyor?

Bu fırsat kaçmaz! LG F0L9DGP2S 14/8 Kurutmalı Çamaşır Makinesi'nde 7 bin TL indirim fırsatı! 2 Mart 2023 fiyat listesi

LG F0L9DGP2S 14/8 Kurutmalı Çamaşır Makinesi, yapay zeka teknolojisinden yararlanarak çamaşır yıkama ve kurutma işlevini sistemsel hale getiriyor. Peki bu yapay zeka teknolojileri neler? 

Arçelik Cam Demlikli Semaver kaç TL? Özellikleri neler? 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Evlerin ve mutfakların en vazgeçilmez yardımcılarından olan Arçelik çay makinesi geniş kapasiteye sahiptir. Otomatik kapanma ve emniyetli kullanım özelliği ile güvenli çay pişirme işlevini pratik bir şekilde gerçekleştirir.

Dijital ekrandan canınızın çektiği kahveyi seçin o sizin yerinize hazırlasın! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Sütlü kahve sevenler için tasarlanan Tam Otomatik Kahve Makinesi, kahve öğütme işlevini pratik bir şekilde yapmanıza yardım olur. Otomatik kahve makinesi tek tuşla kahve seçimini gösteren tasarımı ile merak konusu olmaya devam ediyor.

Yemek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Yemek yapmayı sevenler için Arzum mutfakta geçirilen zamanı en aza indirecek teknolojik özelliğe sahip el blender setini tüketicisiyle buluşturuyor. Doğrama ve çırpma işlevini saniyeler içinde gerçekleştiren set ev kadınları tarafından beğeni topluyor.

işlevini yitiren avm sayısı Haberi

işlevini yitiren avm sayısı

Son 4 yılda işlevini tamamen yitiren AVM sayısı 71’i buldu. Bunların kiralanabilir alanı 1 milyon metrekareyi aşıyor. En fazla AVM çöplüğüne dönen il 37 AVM ile İstanbul. Son 4 yıl içinde birtakım değişikliklerle yeniden sektöre kazandırılan AVM'ler de oldu. Bunların en büyük şansı kiralanabilir alanların küçük olması olarak özetlenirken bu türde geri dönen toplam AVM sayısı 10.


Patron tezgahtar oldu


AVM’lerin her parası olanın yaptığı bir iş olarak kayda geçtiğini anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, şunları anlattı: "İşin içinde rant, kira geliri var. Kimse de AVM’nin yapılacak bölgeye uyup uymadığını, bu işi yapacak kişinin bu ehliyette olup olmayacağını sormuyor. Çünkü yasayla belirlenmiş bir kuralı yok. Üstelik AVM’ler nedeniyle cadde mağazacılık bitti, AVM‘lerde mağaza açanlar alışveriş olmayınca iflas...