18 / 05 / 2024

Son Dakika! AB'den Rusya'ya petrol ambargosu anlaşması

Son Dakika! AB'den Rusya'ya petrol ambargosu anlaşması

AB ülkeleri, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılmasında anlaştı. Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, AB ülkelerinin, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılması konusunda anlaştığını açıkladı.



ENERJİDE TAVAN FİYAT SEÇENEĞİ

AB liderleri Rusya'dan petrol, gaz ve kömür ithalatını düşürmek istiyor.

Bu çerçevede AB Komisyonu, enerji arz güvenliğini artırmak ve Rusya'ya bağımlılığı azaltmak için "REPowerEU" adlı planı hazırladı. Bu paketin detayları, AB liderlerince tartışılacak.

Liderler, yüksek enerji fiyatlarını da tartışacak, bu konuda tavan fiyat uygulaması gibi çeşitli seçenekleri değerlendirecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön