29 / 04 / 2024

Son dakika AFAD duyurdu: Malatya'da bir deprem daha oldu

Son dakika AFAD duyurdu: Malatya'da bir deprem daha oldu

Son dakika deprem haberleri. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde deprem oldu. Saat 22:30'da gerçekleşen deprem bölgede yaşayanları korkuttu. İşte detaylar...



Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre, 3,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 22.30'da kaydedilen deprem, yerin 6.88 kilometre altında gerçekleşti.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, AFAD tarafından  yapılan açıklamaya göre, bugün saat 22.30'da 3,5 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremin merkez üssü yerin 6.88 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen deprem, bölge halkı tarafından hafif şiddette hissedildi. Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybının olmadığı öğrenildi.

Deprem Anında Yapılması Gerekenler

Deprem, dünya genelinde sıkça yaşanan doğal afetlerden biridir ve ne yazık ki yaşanabilecek ciddi felaketlere yol açabilir. Deprem anında doğru hareket etmek hayati öneme sahiptir. İşte deprem anında yapılması gerekenler:

Sakin Kalın: Deprem anında panik yapmak, yanlış kararlar almanıza neden olabilir. Kendinizi ve çevrenizdeki insanları sakinleştirmeye çalışın.

Koruyucu Bir Konuma Geçin: Hemen kendinizi koruyucu bir pozisyona alın. Eğer masa veya masa benzeri bir şey varsa, başınızı ve boyunuzu koruyacak şekilde altına girin. Eğer böyle bir imkanınız yoksa, başınızı kollarınızla veya yere yüzüstü yatıp ellerinizle koruyun.

Cam ve Aynalardan Uzak Durun: Deprem sırasında cam ve aynalar kırılabilir. Bu yüzden bu tür yüzeylerden uzak durun.

Asansörleri Kullanmayın: Deprem anında asansör kullanmaktan kaçının. Asansörler sıkışabilir veya elektrik kesilebilir, bu da sıkışmanıza yol açabilir.

Ateş ve Gaz Sızıntısı Kontrolü: Eğer evinizde veya çevrenizde yangın veya gaz sızıntısı olmuşsa, elektrikli cihazları kullanmamaya özen gösterin ve hemen yetkililere bildirin.

Evden Çıkmayın: Deprem anında, binalardan veya binaların yakınından dışarı çıkmaya çalışmayın. Düşen nesneler sizi tehdit edebilir.

Radyo ve Diğer Haber Kaynaklarını Takip Edin: Depremin ardından meydana gelen tsunamiler, hasarlar veya diğer tehlikeler hakkında bilgi almak için bir radyo veya diğer haber kaynaklarını kullanın.

Yardım İsteyin: Eğer sıkışmışsanız veya yardıma ihtiyacınız varsa, sesinizi duyuracak şekilde düzenli aralıklarla bağırın. Kurtarma ekipleri sizi bulana kadar beklemeye devam edin.

Deprem Çantası: Her aile üyesi için acil durum çantaları hazırlayın. Bu çantalarda temel ilaçlar, su, yiyecek, battaniye, el feneri ve diğer önemli malzemeler bulunmalıdır.

Unutmayın ki her deprem farklıdır ve her durum benzersizdir. Ancak yukarıdaki temel adımlar, deprem anında güvende kalmanıza ve felaket sonrası daha iyi hazırlıklı olmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, depreme karşı evinizin dayanıklılığını artırmak için gerekli önlemleri almak da önemlidir.

Rakamlar değişti! Yapı kredi bugün duyurdu! Emekli promosyonunda çılgın rakam

Bir ilde daha toplu taşımaya zam geldi! İşte yeni fiyat tarifesi

İslam Memiş uyardı: Elimde para olsa hemen alırdım


Geri Dön