04 / 05 / 2024

Son dakika… Bakan Özer şimdi açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

Son dakika… Bakan Özer şimdi açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

Geçen hafta meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra bölgede arama, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken,  depremden sonra okullar kapandı ve hayat adeta durdu. Peki okullar hangi tarihte açılacak? Bakan Özer’den son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar…



1 MART KESİN DEĞİL

Ülkece tekrar normale dönmek için öncelikle eğitimi normalleştirmek gerektiğinin altını çizen Bakan Mahmut Özer,  “Eğitimi 71 ilde20 Şubat'ta başlatacağımız açıklamasını yapmıştık. Depremden zarar gören illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 okulda ağır hasar var.  Hasar tespit çalışmalarını şubat ayının sonuna kadar tüm okullarda tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bakan Özer, şöyle devam etti:

“Depremden etkilenen bölgede eğitim 1 Mart'ta başlayacak demedik.  Söz konusu 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitim öğretime ara veriyoruz ve bu süreçte durum incelenecek.  Daha önce söylenmiş olan 1 Mart tarihini öteleyebiliriz.  Diğer binalara kıyasla, bizim hasarımız çok daha az.  Mevcut okul binalar 20 bin 868 tane ve bunlardan 24'ü yıkıldı.  Hasar tespit raporunu bütün okullar için almadan eğitim öğretim başlatılmayacak.  Tüm okulların hasar durumunu bu hafta içinde tespitini tamamlayacağız.”

 Son dakika… Bakan Özer şimdi açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

DEVAM ZORUNLULUĞU ARANMAYACAK

Bakan Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 ildeki öğrenciler için devam zorunluluğu aramayacaklarını belirterek,  eğer ihtiyaç doğarsa yeni öğretmenlerin de atamasının yapılacağını,  eğitimde ihtiyaç olan her konunun çözüleceğini bildirdi.

Ailesini kaybetmiş olan öğretmenlerin durumuna da değinen Bakan Özer, “Ailesini kaybetmiş öğretmenlerimizin tümünü idari izinli sayıyoruz.  Bu öğretmenlerimize ayrıca psikososyal destek de sağlıyoruz” dedi. Bakan Özer, LGS ve YKS sınavlarının ne zaman yapılacağına ilişkin ise, “LGS ve LYS sınavlarının ne zaman yapılacağı, tarihi noşullara göre şekillenecek.  Bu konuda yeni gelişme, YKS ve  LGS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına çıkardık. LGS sınavının ne zaman yapılacağını inşallah ileri tarihte açıklayacağız” açıklamasını yaptı.

Doğrudan hesaplara yatacak... Tam 1.600 TL tek seferde ödeniyor! Hesabınıza mutlaka bakın!

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 6.700 TL iyileştirme! İşte intibak yasasında son durum…

Depremden hasarsız kurtaran sismik izolatör ne işe yarıyor? Binalara sonradan eklenebilir mi? Maliyeti ne kadar?

Carrefoursa’da 32’li tuvalet kağıdı 64 lira birden ucuzladı! Bitmeden yetişin! 13 Şubat 2023 Fiyat Listesi


Geri Dön