16 / 05 / 2024

Son dakika... Dolarda fırtına öncesi sessizlik! 

Son dakika... Dolarda fırtına öncesi sessizlik! 

ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının ardından sınırlı hareketler gösteren dolar kurunda, ABD ÜFE verisinin düşmesi beklentisi nedeniyle şu dakikalarda fırtına öncesi sessizlik hakim. Son dakika dolar kuru...



PİYASALARDA SON DAKİKA...

Barclays ekonomistleri ise, aşırı sıkılaşma beklentisinin yükselmesi ile birlikte, Fed’in faiz artış hızını yavaşlatıp yavaşlatmayacağını değerlendirmek için gelecek enflasyon verisinden ipuçları arayacaklarını söyledi.

Bugün açıklanacak ÜFE rakamının yüksek enflasyonla mücadele için atılan adımların ne derece etkili olduğunu piyasaların görmesi açısından oldukça önemli.

 Son dakika... Dolarda fırtına öncesi sessizlik! 

Daha düşük üretici maliyetleri tüketici enflasyonuna da yansıyarak, yarın açıklanacak TÜFE verilerini aşağı yönlü hareket edilebilir. Ancak bu iki veri her zaman tam korelasyon içinde değil. Bu sebeple ÜFE beklenenden daha düşük gelse bile, TÜFE'nin aynı seviyede düşeceğini kesin olarak söylemek mümkün değil.

 Son dakika... Dolarda fırtına öncesi sessizlik! 

Fed'e ABD ekonomisinin durumu hakkında güncel bilgi verecek olan önemli enflasyon verisi öncesinde yatırımcılar, risk almak istemeyerek borsa endekslerinde satışa geçti ve ÜFE verisi öncesinde ABD hisse senetleri S&P 500 ve Nasdaq sırasıyla yüzde 0,7 ve yüzde 1,1 düşüş gösterdi.

Bugün ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın 20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği son politika toplantısının tutanakları açıklanacak.


 


Geri Dön