18 / 05 / 2024

Son dakika! Gıda enflasyonu durmuyor! Bir hamle daha geldi!

Son dakika! Gıda enflasyonu durmuyor! Bir hamle daha geldi!

Gıda enflasyonundaki yükseliş Tarım ve Orman Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, kent tarımını yaygın hale getirmek için yeni çalışma başlattı.



‘KENT TARIMI’ MODELİ GELİYOR!

Yapılacak çalışmayla kent tarımının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İlk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde "kent tarımı" modeli devreye sokularak bu sistemin yaygınlaştırması için çalışılacak.

GIDA İSRAFI DA AZALACAK!

Sabah gazetesinin haberine göre; Şehirlerde yapılacak tarımsal üretim ile lojistik maliyetler azalacak ve tüketicilere sunulan tarım ve gıda ürünlerinde karbon ayak izi düşecek, hasat edilen ürünler kısa sürede taze bir şekilde halka sunulacak.

Önümüzdeki günlerde diğer şehirlerde de üretim özetlerinin oluşturulmasına yönelik özel çalışmaların yürütüleceği belirtiliyor. Böylece, gıda israfının da azaltılması planlanıyor. Ayrıca, kent merkezlerindeki tarım arazileri de bu sistemle üretime kazandırılmış olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön