27 / 04 / 2024

Son dakika: Kahramanmaraş büyüklüğünde yıkıcı deprem olabilir! Naci Görür üç kent merkezini tehdit eden depremi duyurdu!

Son dakika: Kahramanmaraş büyüklüğünde yıkıcı deprem olabilir! Naci Görür üç kent merkezini tehdit eden depremi duyurdu!

Doğu Anadolu'da beklenen 7.2 büyüklüğündeki depremle ilgili uyarılarda bulunan Naci Görür, Hakkari bölgesinde de sıkıntı olabileceğine dikkat çekti. Görür, özellikle Bingöl-Karlıova arasında bir deprem beklediğini ifade etti.



Bir yer bilimci (jeolog) olan Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan depremler sonrasında Adana, Bingöl Karlıova ve Hakkari'de büyük bir deprem beklediklerini söyledi. Ancak bu depremlerin ardından bölgede uzun yıllar boyunca başka büyük depremler olmayacağı konusunda da rahatlatıcı bir haber verdi.

Prof. Dr. Naci Görür'ün NTV'ye yaptığı açıklamalar şöyle:

İstanbul da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!"BUNDAN SONRA MARAŞ'TAN HATAY'A KADAR BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUZ"

Prof. Dr. Görür, Türkiye'nin güneyinde Kahramanmaraş'tan Hatay'a kadar olan bölgede artık büyük bir deprem beklenmediklerini, ancak Adana'da Doğu Anadolu fayının kolları olduğu için biraz dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kahramanmaraş depremleri sonrasında Malatya civarları, Ovacık fayı, Karakoçan fayı gibi diğer bölgelere de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.


Geri Dön