09 / 05 / 2024

Son dakika: Kahramanmaraş büyüklüğünde yıkıcı deprem olabilir! Naci Görür üç kent merkezini tehdit eden depremi duyurdu!

Son dakika: Kahramanmaraş büyüklüğünde yıkıcı deprem olabilir! Naci Görür üç kent merkezini tehdit eden depremi duyurdu!

Doğu Anadolu'da beklenen 7.2 büyüklüğündeki depremle ilgili uyarılarda bulunan Naci Görür, Hakkari bölgesinde de sıkıntı olabileceğine dikkat çekti. Görür, özellikle Bingöl-Karlıova arasında bir deprem beklediğini ifade etti.



Prof. Dr. Görür, bölgedeki iki büyük depremin fay sistemlerini zorladığını ancak zaman içinde bölgenin durulacağını ve uzun yıllar boyunca büyük depremlerin olmayacağını söyledi. Bu da depreme dayanıklı kentlerin inşa edilmesi için bir şans olduğunu belirtti.

Ayrıca Prof. Dr. Görür, Hakkari yöresinde de biraz sıkıntı olabileceğini düşündüğünü belirtti. Ancak yine depremle ilgili olarak kesin bir zaman vermenin mümkün olmadığını, sadece öngörülerle konuşabildiklerini söyledi.

İstanbul da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!ORALARA DA DİKKAT EDİLMESİ LAZIM

Kahramanmaraş depremleri sırasında özellikle Malatya civarlarında Sürgü fayı kırıldığı için 7.6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Görür'e göre; ayrıca Malatya fayının batısında, kuzeyinde Ovacık fayı ve daha doğuya doğru gidince Karakoçan fayında da biraz enerji transferi olmuş olabilir. Bu bölgelere de dikkat edilmesi gerekiyor. Hem halkın hem de yerel yönetimlerin bilgilendirilmesi ve teyakkuzda olması önemlidir.

BÖLGEDE DEPREMSİZ BİR DÖNEME GİRİLECEK

İki büyük deprem bölgedeki fay sistemlerini zorladı. Bölge hareketli, ancak bu zaman içerisinde durulacaktır. Burada halkı rahatlatacak bir şey söyleyeyim: Adana'da belirli bir deprem olduktan sonra, olma ihtimali var. Kıbrıs'ta da var.  Adana  veya Kıbrıs'ta bizim beklediğimiz depremler olduğu zaman...

Bingöl Karlıova ile Göynük arasında depremler olduğu zaman Doğu Anadolu büyük ölçüde enerjisini bitirmiş olacağının altını çizen Profesör Görür, "Dolayısıyla Doğu Anadolu fayının etrafında olan bütün kentler büyük bir depremle karşı karşıya kalmayacak." dedi.

Görür, "Diyelim ki Erzincan ile Bingöl arasındaki Yedisu fayı depremi üretip İstanbul depremi de olup biterse uzun zaman boyunca Kuzey Anadolu fayı boyunca da büyük depremler olmayacak. Yani Türkiye bu iki kuşakta depremsiz uzun yıllara girecek. Böylece depreme dayanıklı kentler inşa etme şansı olacak." ifadelerini kullandı.

DÜŞÜNÜN İKİ BÜYÜK DEPREMİN ARASI 9 SAATTİ

Naci Görür daha sonra şunları aktardı:

"Düşünün, 7.7 depremin ardından 7.6'lık deprem oldu. Aradaki fark dokuz saatti. Bir hafta da olabilir bir ay da olabilir. Zaman olarak bilemiyoruz. Tam zamanını bilemiyoruz. Öngörüyle söylüyoruz."

Buralarda oturanlar dikkat! 7 nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!HAKKARİ YÖRESİNDE DE SIKINTI OLABİLİR

Naci görür şunları söyledi:

Naci Görür, Hakkari yöresinde olabilecek sıkıntılara dair bir öngörüsü olduğunu belirtti. Kahramanmaraş depremlerinin Doğu Anadolu'yu hareket ettirdiğini ve Arabistan levhasının kuzeye doğru gittiğini ifade eden Görür, bu durumun Hakkari yöresini de etkileyebileceğini düşündüğünü söyledi. Bilimsel öngörüyle uyarıda bulunan Görür, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ancak zaman hakkında net bir şey söyleyemediğini de ekledi.

Görür, Doğu Anadolu fayında olan hareketlerin özellikle kuzey kısmında, yani Bingöl Karlıova ile Göynük arasında 7.2 şiddetinde bir deprem beklediklerini belirtti. Kuzey Anadolu fayının kırılmamış kesimini de tetikleyeceğini ifade eden Görür, 1939 Erzincan depremi ve 1971 Bingöl depreminin tetiklemesi gibi benzer durumların söz konusu olduğunu hatırlattı.

Tetikleme konusunda yanlış bir algı olduğunu söyleyen Görür, enerji transferlerinin birbirleriyle geometrik ilişkide olan faylarda mümkün olduğunu ifade etti. Görür, Doğu Anadolu fayının büyük hareketleri sonucu özellikle Bingöl'den Erzincan'a kadar olan bölgede de hareketi hızlandırmış olabileceğini düşündüğünü de ekledi.

SON DAKİKA...Naci Görür'den Türkiye'ye kritik uyarı: 7.4 büyüklüğünde deprem ihtimali! Hemen tıkla, sen de öğren!
İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!
Buralarda oturanlar dikkat! 7'nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!

Geri Dön