29 / 04 / 2024

Son Dakika! Merkez Bankası'nın kulislere sızan kararında flaş detay, doları olanlar acil öğrenmeli

Son Dakika! Merkez Bankası'nın kulislere sızan kararında flaş detay, doları olanlar acil öğrenmeli

Son dakika bilgisine göre Merkez Bankası bugün faiz kararını açıkladı. Daha önce kulislere sızdığı gibi faiz sabit tutuldu, Merkez Bankası bundan sonra hem doları düşürmeye çalışacak hem de faizleri.



Enflasyon dünya genelinde aldı başını gitti. Türkiye'de de başta üretici ve tüketici enflasyonu olmak üzere paranın değerinde ciddi sıkıntılar meydana geldi. Dünya merkez bankaları bugünleri aşmak için faiz artırımına gidiyor fakat Türkiye faiz artırımı tarafında tavır takınmıyor.

SABİT KALACAĞINI DÜŞÜNÜYORLARDI, KALDI 

Reuters'te yer alan habere göre Reuters'ın anketine katılan 15 ekonomistin tamamı Mayıs ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerin sabit bırakılacağı görüşündeydi. Ekonomistlerin bu beklentisi gerçeğe dönüştü. Merkez Bankası, bugün açıkladığı kararında politika faizini 14'te tuttu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön