02 / 05 / 2024

SON DAKİKA… Milyonların gözü burada! Masada asgari ücret ve EYT var!

SON DAKİKA… Milyonların gözü burada! Masada asgari ücret ve EYT var!

Son dakika haberine göre Beştepe’de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücretin ana gündem maddesi olduğu üçlü bir toplantı yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görüşmesi başladı.



Asgari ücret ile ilgili işçi veya işveren tarafı henüz bir rakam telaffuz etmedi ancak Bakan Bilgin, "Yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna şöyle yanıt vermişti: Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak gerekiyor.

EYT DÜZENLEMESİNİN KAPSAMI NEDİR?

Masada olan bir diğer önemli düzenleme de EYT ile alakalı. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşları ilgilendiren düzenlemede son aşamaya gelinmiş durumda. Düzenleme ile kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim gününü dolduranlarn emeklilik hakkı kazanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ile ilgili çalışmamızı en kısa zamanda tamamlayıp açıklayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Aralık ayında kamuoyuna duyurulması beklenen EYT düzenlemesinden ilk etapta 1,5 milyon’a yakın kişinin faydalanması bekleniyor.

Türk-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 25 bin lirayı bile aştı

BİM yönetiminden zincir market eleştirilerine yanıt!

Matrah düzenlemesinin ardından Hyundai fiyatları ne kadar oldu? İşte 30 Kasım 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön