03 / 05 / 2024

Son Dakika: Selçuk Geçer doların kaç TL olacağını canlı yayında açıkladı!

Son Dakika: Selçuk Geçer doların kaç TL olacağını canlı yayında açıkladı!

Tecrübeli ekonomist Selçuk Geçer, Tele1 yayınında yaptığı değerlendirmelerde dolar kurunun kısa süre içerisinde göreceği rakamı paylaştı.



Dolar kahini Selçuk Geçer, Tele1 canlı yayınına katılarak ekonomi gündeme ilişkin gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu.

Dolardaki ufak düşüşün aslında hiçbir etkisinin olmadığını savunan Geçer, düşüşün yüzde 1 bile etmediğine vurgu yaptı.

Doların kısa süre içerisinde göreceği rakamı da yatırımcılarla paylaşacan Selçuk Geçer'in yaptığı değerlendirmelerden önemli kısımlar şu şekilde:

"Yaz aylarının daha iyi geçmesi beklenir mevsimsel avantajlar nedeniyle. Mayıs gibi başlar, eylül sonuna kadar ılımlı ve olumlu geçer. Ama şu an tablo hiç öyle değil. Dolayısıyla önümüzdeki sonbahar ve kış ayları çok daha sert geçecek. O yüzden Cumhurbaşkanımızın söylediği 'yaz ayı gelecek, güzel geçecek' sözüne itimat etmemek gerekiyordu.

Dış ticaret verileri açıklandı, berbat bir durumda. İthalat ve ihracat arasındaki makas ithalat lehine açılmaya devam ediyor. Bütçe dengeleri bozuldu, borçlar artmaya devam ediyor. Kurda da kontrol tamamen kaybedilmiş durumda. Dolayısıyla işler iyi gitmiyor. 

Son Dakika: Selçuk Geçer doların kaç TL olacağını canlı yayında açıkladı!

500 milyon dolar çok büyük bir rakam değil ama Merkez Bankası satmış olabilir. Merkez Bankası'nın doğrudan müdahalesi değil bunlar. Ama belli seviyelerde sürekli yapılıyor. Bu sert bir düşüş değil. 17.94'ten 17.70'lere inmesi hiçbir şey ifade etmiyor benim için. 17.50 TL'ye inmesi de bir şey ifade etmiyor zira yüzde 1 bile etmiyor. Bunları olağanüstü bir şeymiş gibi piyasalarda konuşmaya gerek yok bence. Sert bir satış veya sert bir alış baskısı yok piyasalarda."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön