18 / 07 / 2024

Son dakika.. Tüm asgari ücretle çalışanları ilgilendiriyor! 9 bin 591 TL oldu

Son dakika.. Tüm asgari ücretle çalışanları ilgilendiriyor! 9 bin 591 TL oldu

Asgari ücretle alakalı son dakika gelişmeleri vatandaşlar vesilesi ile yakından takip ediliyor. Enflasyondaki yükselişle beraber asgari ücrete  ilave zam gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Türk-İş aracılığı ile Açlık ve Yoksulluk sınır rakamlarını açıkladı




DANA ETİ REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR

Açıklanan raporda dana eti ile alakalı, "Depremlerde yaşamını yitiren hayvan üreticilerinin yanında yem tedarikinde ve süt ile et satışında problem olduğundan bu işi bırakmak isteyenler dolayısıyla bölgede hayvancılığın negatif tesir ettiği ve toparlanmasının vakit alacağı tahmin edilmekte. Hayvansal protein kaynaklarında  bu ay ciddi ücret çıkışları oldu. Bir ayda dana etinde yüzde 13, kuzu etinde yüzde 18, tavukta yüzde 4, yumurtada yüzde 16, balıkta yüzde 8 fiyat çıkışları oldu. Dana eti ilk kez ortalama 250 TL’nin üstüne çıktı. Baklagillerden fasulye ücreti yüzde 10 düştü. Yeşil ve kırmızı mercimek ücretleri yüzde 4 çıktı. 
Nohudun sınırlı seviyede ücreti yükseldi. Yağlı tohumlarda ücret değişimi olmadı. denildi.

Son dakika.. Tüm asgari ücretle çalışanları ilgilendiriyor! 9 bin 591 TL oldu

PAZARDA SON DURUM

Semt pazarlarında yeşil soğan, kıvırcık gibi salata yeşilliklerinin ve pırasa, lahana gibi yeşil yapraklı sebzelerin ücretleri düştü. Patates 12,5 TL’den  satılmaya devam etti. Örtü altı sebzelerden kabak, sivribiber, domates, salatalık ücretleri geriledi. Balkabağı zamlandı. Kış meyvelerinden portakal mandalina ve greyfurtun ücretleri da düştü. Ayva ve nar ücretleri yükseldi. Ortalama sebze kg ücreti 19,63 TL, ortalama meyve kg ücreti 18,15 TL oldu. Hesaplamada 26’sı sebze ve 9’u meyve olmak üzere toplam 35 üründeki ücret değişimi dikkate alındı. Ortalama meyve-sebze kg ücreti bu ay 18,29 TL olarak tespit edildi.


Geri Dön