06 / 05 / 2024

Son iki yılda rekor kırıldı! Faturalara tam 24 kez zam yansıdı

Son iki yılda rekor kırıldı! Faturalara tam 24 kez zam yansıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faturaların düşeceği vaadi ile bildirdi ‘doğal gaz müjdesinin’ üzerinden iki sene geçti. Peki o zamandan bu zaman faturalara kaç kere zam yansıdı? İşte detaylar…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faturaların düşeceği vaadi ile 20 Ağustos 2020’de açıkladığı ‘doğal gaz müjdesinin’ üzerinden tam iki sene geçti. Fakat faturalarda indirim yerine artış yaşandı. Son iki yılda, konut tarifesine yapılan tam 10 zam ile faturalar 2.5 kattan fazla artmış oldu.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre; sanayi tarifesine yapılan 14 zam ile artışın hemen hemen 7.5 kat arttığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bu durum da maliyetlerin artışı ile enflasyonu uçuşa geçirdi” ifadelerini kullandı.

Son iki yılda rekor kırıldı! Faturalara tam 24 kez zam yansıdı


    Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
    Geri Dön