29 / 04 / 2024

Soner Çetin: Belediye Evleri için acele edin!

Soner Çetin: Belediye Evleri için acele edin!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kentsel dönüşüm için aylardır Bakan imzası bekleyen Belediye Evleri sakinleri adına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye "Sayın Bakan lütfen biraz acele edin" diye seslendi.



Bir vatandasın "Belediyede kaba davranışlara maruz kaldığını" belirtmesi üzerine ise Çetin'in yaklaşımı sert oldu: Sen ne hakla halka kötü davranıyorsun? 


İŞ İSTEYEN ANNENİN AĞIDI YANKILANDI 


Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in her hafta düzenlediği Halk Günü yine is talepleriyle başladı. İs talebiyle karşılaşınca daha önce de aynı şeyleri söylediğini hatırlatan Başkan Çetin. "Elimden gelse bir tek kişiyi bile issiz bırakmam. 57 fabrika kapanmış.  Adana  teşvikte üvey evlat olmuş. Bu, merkezi iktidarın sorunu, belediyelerin değil ki" diye konuştu. "İçi yanan bir anneyim" diyerek sözlerine başlayan bir kadın. 

Şırnak'ta askerlik yaparken mayına basan oğlunun kollarının koptuğunu, gözlerinin görmediğini belirtti ve uzman çavuşluktan ayrılan diğer oğluna yalvararak iş istedi. Annenin ağıdı salonda duygusal anlar yaşattı. 


ÇÖZÜN SORUNU, UMUTLARLA OYNAMAYIN 


Orhan Kemal Merkezi'ndeki Halk Günü'nün atmosferini değiştiren annenin feryadı karşısında "Şimdi ben bu kadıncağıza ne diyeyim" diye serzenişte bulunan Başkan Soner Çetin, sonra söyle devam etti: Bu uzman çavuşlara 'Siz memur olacaksınız' demişler. Biliyorum: çünkü bize bu durumda başvuran 930 kişi var. Bu çocukları alıp götürüyorsunuz, onlar da bu vatanın toprağına, taşına zarar gelmesin diye ya şehit düşüyor veya gözünü, kolunu, bacağını kaybediyor. Peki İS? Yok. Niye kandırıyorsunuz bu insanları, çözün bu sorunu, insanların hayalleriyle, umutlarıyla oynamayın. Atanamayan öğretmenler var, çözün o çocukların sorununu. İleriye dönük planlama yapın, boşta bırakmayın insanları. 


BU HALKIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI 


Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk'un. Belediye Evleri'ndeki kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yle bir randevu ayarlamaya çalıştığını belirten Başkan Soner Çetin, "Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Bakanla randevu alacak, doğrudan görüşme yapacağız. Sırf bu konu için Bakan beye gideceğim. 

Sayın Bakanımıza buradan seslenmek istiyorum: 'Sayın Bakanım lütfen acele edin. Belediye Evleri sakinlerinin, bu halkın dayanacak gücü kalmadı'." Yolları yapıldığı için isim vererek teşekkür edenlerin yanı sıra. 

kendilerine kaba davranıldığına dikkat çekerek şikayetçi olan da vardı Halk Gününde. 


NE HAKLA HALKA KÖTÜ DAVRANIYORSUN! 


Annesi Meral Aksoy'a Çukurova Belediyesi'ne geldiğinde ilgisiz ve kaba davranıldığını söyleyen bir kadın yurttaşa Çetin. "Hangi birimde?" diye sordu, aldığı yanıt üzerine "O kişinin adını verir misin?" diye rica etti. Vatandaşa kaba davrandığı öne sürülen ki$i ve konuyla ilgilenmesi için ilgili müdüre o anda talimat veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in tepkisi sert oldu. Çetin alkışlar arasında o personeli kastederek şöyle dedi: Halk Günlerinin bir güzelliği de otokontrol. Kim yanlış yapıyorsa çıkıyor ortaya. Sen ne hakla halka kötü davranıyorsun. 

Bakın örtbas etmiyorum. 'Sen gel sonra bakarız' demiyorum. Herkes Çukurova Belediye Başkanı nasıl davranıyorsa halka öyle davranacak. 


İSTEYENE LİMONATA, KEDİLERE BARINAK 


Ayın ilk Halk Günü apartmanda kedi beslediği iddia edilen bir kadına yönelik eleştiriler ve karşılıklı sözler nedeniyle renkli atışmalara da sahne oldu. Bir grup kadın, "Hayvanları biz de seviyoruz ama apartmanımızda, bodrumda kedi beslenmesini istemiyoruz" dedi. O anda salonda bulunan Demet Çelik'in verdiği yanıt ise hem alkış aldı hem de Soner Baskan'dan övgü: "Ben Paşa adlı bir kedi besliyorum evimde. Vicdani bir görev olarak üç sokak kedisine bakıyor, iyileştirmeye çalışıyorum." Toplantı bitiminde Çukurova Belediyesi tarafından hazırlanan İkram Çeşmesinden vatandaşlara ücretsiz soğuk limonata dağıtılması alkışlarla karşılandı.


ADANA GÜNEY HABER 


Geri Dön