12 / 05 / 2024

Sonunda bu da oldu, kiraya vermelerde açık artırma sistemine geçildi!

Sonunda bu da oldu, kiraya vermelerde açık artırma sistemine geçildi!

Son dönemlerde özellikle büyük şehirlerde çok fahiş şekilde artan kiralar, birçok insanın İstanbul, Ankara gibi şehirleri terk etmesine neden olurken, bu sefer de, “Yok artık!” dedirtecek bir haber daha geldi.



Artan enflasyonla hem konut fiyatları hem de kiralar dudak uçuklatan rakamlara yükseldi. Pek çok kiracı artık maaşının tamamıyla bile küçük bir evin kirasını ödeyemez hale gelerek, büyük şehirlerden göç etmeye başladı.

Sonunda bu da oldu, kiraya vermelerde açık artırma sistemine geçildi!

Hükümet tarafından, konutta yıllık kira artışına yüzde 25 sınır getirilmesine rağmen bu da çözüm olmadı.

Diğer yandan iş yerlerinde yaşananlar daha da vahim. Konuta getirilen yüzde  25 sınırlamasının iş yerleri için uygulanmayışı iş yeri kiralarında daha önce hiç görülmemiş artışların yaşanmasına neden oldu. Bu nedenle birçok iş yeri sahibi kepenk indirerek, mesleklerini de bırakmak zorunda kaldı.

Ancak son gelen haber, “Bu kadarı da olmaz!” dedirtti. Zira ev sahipleri ve emlak ofislerinin, kiralamada açık artırma modeline geçtikleri bildirildi.

BloombergHT’ten Cemre Nur Karaca’nın haberine göre, bazı ev sahipleri ile emlakçılar, kiracı olmak isteyenlere, ilandaki fiyattan daha yüksek teklif veren var” diyerek kira fiyatını yukarı çekiyor.

Konuyla ilgili görüşleri alınan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa ise, böyle bir tespitte bulunan kiracıların Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüklerine şikayet etmeleri gerektiğini bildirdi.


Geri Dön