Ekonomi

Soros yine ortaya çıkıp bombayı patlattı: Sonun başlangıcı olacak diyerek açıkladı

İsviçre’nin Davos kasabasından düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda (WEF) dünyanın ve ekonominin geleceği masaya yatırıldı. Panelde konuşan ABD’li iş insanı ve eski finansçı George Soros, kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar... Forumda konuşan  Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avrupa’nın daha etkili olabilmesi için gücünün farkına varıp iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi

Dünyanın koronavirüs sürecinden sonra Rusya ukrayna savaşı yüzünden dengesini hala bulamaması yeni bir krizin tetikleyicisi olabilir mi? Davos Ekonomik Forumu'nda bir araya gelen Avrupalı liderler yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı. 

Forumda konuşan  Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avrupa’nın daha etkili olabilmesi için gücünün farkına varıp iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

Lagarde konuşmasında, “Ukrayna’daki savaş hepimize gösterdi ki, birlikte kolektif olarak hareket ettiğimizde ne kadar güçlü ve etkili olduğumuzu (daha öncesinde) bilmiyormuşuz. Para politikasında başkalarıyla müzakerelerde gerçekten şart ve koşulları belirleyebilen devasa bir piyasayı temsil ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Avro Bölgesi’ne ilerleyen dönemde Hırvatistan’ın, Bulgaristan’ın da katılması halinde 21 ülkede aynı para biriminin kullanılacağını belirten Lagarde, “Bu (Avro) dünyadaki ikinci uluslararası para birimi. Evet belki doların özel ayrıcalığına sahip değil ama dünyanın ikinci uluslararası para birimi konumunda.” dedi.

"BÜYÜK ÜLKELER BAZI EGEMENLİKLERDEN VAZGEÇMELİ"

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise Avrupa’nın bir güç merkezi olarak yoluna devam edebilmesi için içerisindeki büyük ekonomilerin birlikle ortak bir dış politikayı benimsemesi gerektiğini söyledi.

Rutte, “İtalya, Fransa ve Almanya gibi büyük ülkelerin dış politikalarında bazı egemenliklerinden vazgeçmelerini gerektirecek. Çünkü Paris, Berlin ve Roma kendi başlarına dış politika güçleri olmaya devam etmek istiyorlarsa, Avrupa Birliği'nin bir bütün olarak kolektif oluşacak güçten yararlanması çok zor olacaktır.” dedi.

"SAVAŞ AVRUPA'NIN GÖBEĞİNDE"

AB Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ise konuşmasına, “Bence kendimize sormamız gereken soru, paylaştığımız ilkeler için savaşan ülkelere kapılarımızı açmaya hazır mıyız?” sorusuyla başladı.

Metsola, “Evet demeye hazırsak, o zaman bu sadece ekonomilerle, sadece sayılarla ilgili değil. Bu sadece o kurumda kaç sandalye ile ne kadar gücün temsil edileceği ilgili değil. Avrupa Birliği'nin yakın bir çevresinde küresel demokratik bir güç merkezi olmak isteyip istemediği ile ilgili.” dedi.

Metsola, Ukrayna’daki savaşın Avrupa’da bir savaşın yaşandığı anlamına geldiğini belirterek, “Şu anda bölgemizde bir savaşı izlemiyoruz. Bu savaş kıtamızda, bu savaş Avrupa’da. Bizi çok uzun süre tehdit eden ve bize şantaj yapan bir ülke tarafından yapılıyor.” yorumunu yaptı.

"MEDENİYETİN SONU OLABİLİR"

ABD’li iş insanı ve eski finansçı George Soros, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Soros, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini, medeniyetin sonunu getirebilecek “üçüncü dünya savaşının başlangıcı” olarak yorumladı.

Soros, “Üçüncü Dünya Savaşı’nın başlangıcı olabilir ve medeniyetimiz bundan sağ çıkamayabilir.” dedi. Soros, “Ukrayna işgali birdenbire ortaya çıkmadı. Dünya giderek birbirine taban tabana zıt iki yönetim sistemi arasındaki bir mücadeleye giriyor: açık toplum ve kapalı toplum.”

Putin’in, saldırının bir hata olduğuna inandığını ve ateşkes görüşmesine hazırlandığını ifade eden Soros, “Ancak ateşkes ulaşılamaz çünkü ona güvenilemez. Putin zayıfladıkça daha öngörülemez hale geliyor.” diye konuştu.

Konutta fiyat indirimi için düğmeye basıldı! O projenin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı açıklayacak

Değeri altına endekslenecek! Dolara karşı 125 yıllık plan devreye sokulacak

TOKİ'den bedava ev ve aylık bin 200 lira iddiası! Bakanlık açıklama yaptı

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda 2022 kurbanlık fiyatları açıklandı! En ucuz kurbanlıklar kaç lira oldu?

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında 'Büyük yangın' tarihi: Altını elinde tutan ateşte yanacak!

Buğday fiyatlarıyla ilgili sürpriz gelişme! TMO'nun çiftçiye vereceği alım fiyatlarını eski müdür açıkladı