28 / 04 / 2024

Sosyal yaşam alanları bulundukları bölgeye değer katıyor!

Sosyal yaşam alanları bulundukları bölgeye değer katıyor!

TOKİ, İstanbul ve Ankara'da, yeşille iç içe sosyal yaşam imkânı sağlayan parklar inşa ediyor. Ankara’da Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirdiği Kuzey Yıldızı rekreasyon alanları, bulundukları bölgeye değer katıyor.



Kentsel dönüşüm projeleriyle kaliteli konutlar ve sağlıklı çevreler oluşturan TOKİ, İstanbul ve Ankara'da, yeşille iç içe sosyal yaşam imkânı sağlayan parklar inşa ediyor.

 

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; TOKİ’nin, İstanbul Kayabaşı’nda 1,5 milyon metrekare büyüklüğünde yeşil alana inşa ettiği Kayapark ve Ankara’da Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirdiği Kuzey Yıldızı rekreasyon alanları, bulundukları bölgeye değer katıyor. Ayrıca, Kuzey  Ankara  Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında ihaleye çıkacak olan yeni yaşam alanıyla, insanı merkeze alan projelere bir yenisi daha ekleniyor.

 

KAYAPARK'TA NİTELİKLİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ

 

1. Etap kapsamında 338 bin 803 metrekarelik bölümü inşa edilecek olan rekreasyon alanında; konser, sergi ve festivallerin düzenleneceği dört adet etkinlik platformu, amfi tiyatro, renk, koku, ses ve tıbbi bitki bahçeleri, toplam 3 bin 250 metrekare olmak üzere 2 adet biyolojik gölet yer alıyor. Alanda korular, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanlarıyla vatandaşların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisler de bulunuyor. Engelli dostu parkta, restoran ve kafeler,11 adet asma köprü, seyir terasları ve otopark yer alıyor. 5,5 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 300 metre eninde projelendirilen parkta, 73 farklı tipte bitkinin ekimi yapılıyor.

 

BAŞKENT'İN YILDIZI

 

700 bin metrekare alana sahip Ankara’nın 9’uncu rekreasyon alanı Kuzey Yıldızının, 400 bin metrekarelik kısmı yeşil alan, geri kalan kısmı ise sosyal donatılardan oluşuyor.

 

Müzikli, danslı ses-ışık ve su oyunlarına sahip 23 adet havuz alanı, fıtness salonu ile gençlik merkezi bulunan parkta; çok sayıda çay bahçesi, restoran ve kafe ile yaşlılar merkezi, kadınlar merkezi, nikâh ve düğün salonu, konuk evi, cami ve kabul salonu yer alıyor.

 

ANKARA'YA YENİ PROJE

 

TOKİ’nin, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ürettiği yeni yaşam alanı, insan odaklı ve sosyal açıdan bütünleşmiş bir yerleşim olarak hayata geçiriliyor. Proje kapsamında, yapılaşmaya uygun olmayan, yeşil alana dönüştürülmeye müsait alanlar, sağlık, spor, eğlence ve dinlenme gibi alanları bünyesinde barındıracak şekilde 5 etaplı olarak ihale ediliyor. Rekreatif amaçlı yeşile tahsis edilen alan, turizm ve tanıtım bölgesi özelliği taşıyor.

 

131 konut, üç cami, beş ticaret merkezi ve dokuz kapalı otoparkın olduğu projede, bakı terasları, havuzlar, çocuk oyun alanı, yeme-içme yerleri, masa tenisi, satranç ve basketbol ile mini futbol sahaları gibi donatı ve peyzaj alanları da bulunuyor. 


Geri Dön