18 / 05 / 2024

Sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek? Sözleşmeliye kadroda detaylar belli oluyor! 

Sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek? Sözleşmeliye kadroda detaylar belli oluyor! 

Sözleşmeliye kadro konusu son günlerde sık sık gündeme geliyor. "Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek, şartları neler olacak, kimleri kapsıyor?" sorularının yanıtları araştırılıyor. İşte sözleşmeli personele kadroda son durum...



Habertürk'te yer alan habere göre; sözleşmeliye kadro konusunda, "Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek, şartları neler olacak, kimleri kapsıyor?" sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro çalışmasıyla ilgili ilk açıklamasında, "Sözleşmeli personel meselesi, basında yer aldı. O doğru değil, Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Hazırlığımızı yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız" açıklamasında bulundu. Bilgin, "İlk ele alacağımız dosyadır. İsteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz" şeklinde konuşmutu. 

Sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek? Sözleşmeliye kadroda detaylar belli oluyor!  

Geçtiğimiz günlerde sözleşmeliye kadro taslağı ile ilgili olarak yeni bir açıklamada bulunan Vedat Bilgin, mevsimlik işçilere ve taşerona kadro verilmesinin gündemlerinde olduğuna dikkat çekti ve bitirmek üzere olduklarını, gelecek günlerde kamuoyuna yansıyacağını belirtti.

Vedat Bilgin, konuyla ilgili olarak "Çıkacak reel enflasyon nedir, ona göre değerlendireceğiz. Aralık ayında ortaya çıkan tabloya göre değerlendirmeyi yapacağız" açıklamasında da bulunmuş ve yüzleri güldürmüştü. 

Sözleşmeliye kadro konusu çerçevesinde Bakanlık bünyesinde özel ekip oluşturulmuştu. Bakan Bilgin'in bu açıklamalarının ardından kamuda bulunan 600 bin sözleşmeli personel için çalışmanın Ekim'de Meclis gündemine gelmesi beklendiği belirtildi. 

Sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek? Sözleşmeliye kadroda detaylar belli oluyor!  

Konuya ilişkin bilgi paylaşan CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş de "Kamuda yaklaşık 550 bin personel kadro bekliyor. Tabi sayı bu kadar fazla olunca çalışmada çok dikkat çekiyor. Bakan Bilgin sendikalarla bir araya gelip bir çalışma hazırlamıştı. Temaslar gerçekleştirmişti. Tüm bu temasların kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor" diye konuşmuştu. 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da sözleşmeliye kadro verilmesine ilişkin açıklamasında "Temel talebimiz, kamudaki sözleşmeli çalışanların kadroya alınması" demiş ve bu dönemde de süreli-süresiz ayrımı yapılmaksızın bütün sözleşmeli personelin güvenceli istihdama kavuşturulmasını istediklerini belirtmişti. 

Emeklilere ilaç gibi ödeme yapılacak! Garanti, İş, Yapı Kredi peş peşe açıkladı! Son başvuru...

3600 ek gösterge ile kim kaç lira maaş alacak? Tablo belli oldu! Şimdi ek göstergeli maaşlara bakın!

Doların 4 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Elinde dolar olanlar hemen bakın! Dolar böyle olacak


Geri Dön