13 / 05 / 2024

SPK, 4 şirketin halka arzını onayladı!

SPK, 4 şirketin halka arzını onayladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Sermaye Piyasası Kurulu, "A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ", "Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi AŞ", "Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret AŞ" ve "Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ"nin halka arzı için onay verdi.



Sermaye Piyasası Kurulu, Akın Tekstil A.Ş. (ATEKS) pay piyasasında 18 Kasım 2022-05 Aralık 2022 döneminde yapılan işlemler ile ilgili olarak bir isme 69 bin 783 TL'lik idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK, 4 şirketin halka arzını onayladı!

Yapılan İnceleme sonucunda 1 kişi hakkında suç duyurusu yapılmasını kararlaştıran Sermaye Piyasası Kurulu, Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VKFYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması sebebiyle 6 kişi hakkında 02 Haziran 2023 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasını karara bağladı.

Ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenmiş olan 52 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.

Borsa İstanbul, yeni aya yükselişle başladı! BIST 100 endeksi yüzde 0,85 arttı!

Borsada ‘yaz havası’! İşte en çok prim yapan ve en fazla işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul yeni yönetimi bekliyor! Borsada yükseliş olacak mı? Rakamlar bir bir verildi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön